Dörter Construction’ın İskele’ye inşa edeceği Makenzi Residance Projesi’ndeki konutları özellikle yabancılara ve yurt dışında yaşayan Kıbrıslı Türkler’e hitap ediyor

‘PLATİNUM LİFE SİTESİ’ EYLÜL’DE BİTİYOR… Dörter Construction Direktörü Nihat Dörter, 2018 yılında daha önce 2 kat 4 daireli yaptıkları projelerin site şeklinde 5 blok ve 10 villa olarak ‘Platinum Life Sitesi’ olarak inşasına başladıklarını söyledi. 24 aylık bir proje olmasına rağmen 12 ayın içinde inşasını tamamlayıp yüzde 80’ini sattıklarını ifade eden Dörter, “Sitemizi 2019 Eylül ayında bitiriyoruz. Şu an Mağusa bölgesinde apartman projelerimiz devam ediyor” dedi.

“5 YIL İÇİN 250 DAİRE BİTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ”… Nihat Dörter, 2019 Haziran ayında İskele Long Beach Bölgesi’nde Makenzi Residance Projesi’yle 31 daire olarak ilk defa Mağusa bölgesinin dışında yatırım yapmaya başladıklarını vurguladı. Dörter, “Long Beach’de 5 yıl için 250 daire bitirmeyi hedefliyoruz. Şirket olarak yap-sat projeleri dışında, müteahhitlik hizmetleri de vermekteyiz. Makenzi Residance Projesi’yle daha çok yabancılar ve yurt dışından Kuzey Kıbrıs’a gelecek Kıbrıslı Türklere hitap edeceğiz” şeklinde konuştu.

FİYAT DA KONUM DA CEZBEDİCİ… İskele Long Beach’teki Makenzi Residance Projesi’nde 1+1 ve 2+1 dairelerinden oluşacak. Projede, 1+1 daireler 48 bin sterlinden, 2+1 daireler de 60 bin sterlinden başlayacak. Konutlar denize sadece 150 metre uzaklıkta. Proje en yakın yerleşim yeri olan İskele ilçesine sadece 1 kilometre uzaklıkta. Buradan konut alan insanlar istedikleri anda denize girebilecekleri gibi, çok kısa sürede de şehir merkezine ulaşabilecek.


Dörter Construction, kaliteli ve konforlu konutlarıyla inşaat sektöründe adını çok kısa sürede duyurdu.
2011 yılında faaliyete başlayan Dörter Construction’ın sektöre girdiği 8 yıllık sürede inşa ettiği yaklaşık 200 konuttan hiçbiri günümüze kadar ikinci el piyasasına düşmedi. Müşteri memnuniyetine oldukça büyük önem veren Dörter Construction yönetimi, bir firmanın büyümesi, gelişmesi ve devam edebilmesi için en önemli noktanın müşteri memnuniyeti olduğuna vurgu yapıyor.
2018 yılına kadar daha çok yerli müşterilere yönelik çalışmalar yürütüp projeler hayata geçiren Dörter Construction, 2019 yılı içerisinde İskele Long Beach Bölgesi’nde denize 150 metre uzaklıkta başlayacakları Makenzi Residance Projesi’yle daha çok yabancılar ve yurt dışından Kuzey Kıbrıs’a gelecek Kıbrıslı Türklere hitap edecek.

 

Dörter: Butik yapılarla başladık,

5 veya 7 katlı projelerle büyüdük


Dörter Construction Direktörü Nihat Dörter, şirketlerini 2011 yılında hayata geçirdiklerini söyledi.
Dörter, şirketlerini kurmadan önce 2004 yılında hırdavat satışı, tamir, tadilat ve vinç kiralama işleriyle inşaat sektöründe faaliyetleri bulunduğunu ifade ederek 2011 yılında yap-sat projelerine başladıklarını, ilk olarak aynı yıl içerisinde Tuzla bölgesinde 2 kat 4 daireli projelerini hayata geçirdiklerini ve bu projelerinin devam ettiğini belirtti.
Tuzla’yı tercih etmelerindeki sebebin Mağusa’ya oldukça yakın bir bölge olması olduğunu ifade eden Dörter, şirket olarak ilk yıllarında çok sayıda konut yapmak yerine butik yapılarla hizmet vermeyi uygun gördüklerini söyledi.
Nihat Dörter, Dörter Construction’ı mimar olan eşi Begüm Dörter ve kardeşi Metin Dörter ile birlikte kurduklarını anlattı ve konuşmasına şöyle devam etti:
“Ben daha çok pazarlama ve finans bölümüyle ilgileniyorum. Kardeşim Metin Dörter inşaat ve inşaat sonrası takibi yapıyor. Eşim Begüm Dörter ise projelerin detaylanması, çizilmesi ve sunulmasıyla ilgileniyor. 2011-2016 yılları arası avukat ofisleri ve emlak ofislerinde satışlarımızı devam ettirdik. 2016 yılında Mağusa’da Salamis Yolu üzerinde kendi ofisimizi alarak çalışmalarımıza devam ettik. Sektöre girdiğimizde 4 kişiydik, şu anda şirketimizde kayıtlı personel sayısı 35 kişidir”.
Yap-sat projelerinin yanında şirketlerine bağlı olarak “Four Steal” diye ayrı bir kuruluşları olduğunu dile getiren Dörter, bu şirketleriyle Mağusa, Lefkoşa ve Girne bölgelerindeki başka müteahhit firmaların izolasyon ve demir-çelik işlerini yaptıklarını aktardı.
Nihat Dörter, 2016 yılında ofislerini ilk açtıkları dönem Tuzla bölgesinde 2 kat 4 daireden oluşan konutları inşa etmeye devam ettiklerine vurgu yaparak ofislerine taşınmalarının ardından Mağusa’da çok katlı projeler yapmaya başladıklarını, 5 ve 7 kattan oluşan 18 ile 20 daireli apartman projeleri olduğunu söyledi.


 

Long Beach’de 250 dairelik

Makenzi Residance Projesi
 

Şirketlerinin projelerini anlatmaya devam eden Dörter şu şekilde konuştu:
“2018 yılında daha önce 2 kat 4 daireli yaptığımız projelerin site şeklinde 5 blok ve 10 villa olarak ‘Platinum Life Sitesi’ olarak inşasına başladık. 24 aylık bir proje olmasına rağmen 12 ayın içinde inşasını tamamlayıp yüzde 80’ini sattık.

Sitemizi 2019 Eylül ayında bitiriyoruz. Şu an Mağusa bölgesinde apartman projelerimiz devam ediyor. Ekonominin değişiklik sağlamasından ve portföyün değişmesinden dolayı 2019 Haziran ayında İskele Long Beach Bölgesi’nde Makenzi Residance Projesi’yle 31 daire olarak ilk defa Mağusa bölgesinin dışında Long Beach Bölgesi’ne yatırım yapmaya başlayacağız. Long Beach’de 5 yıl için 250 daire bitirmeyi hedefliyoruz. Şirket olarak yap-sat projeleri dışında, müteahhitlik hizmetleri de vermekteyiz. 2011-2018 yılları arasında toplamda 15 adet özel proje yapıp teslim ettik. Fabrikalar, lüks evler ve özel villalar yapıp teslim ettik”.
 

“Dörter Construction’ın hiçbir

konutu ikinci ele düşmedi”
 

Kendileri için en önemli hususun müşteri memnuniyeti olduğunun altını çizen Nihat Dörter, bir firmanın büyümesi, gelişmesi ve devam edebilmesi için en önemli noktanın müşteri memnuniyeti olduğuna vurgu yaptı.
Günümüze kadar yapıp sattıkları hiçbir konutun ikinci el piyasasına düşmemesini şirketlerine olan müşteri memnuniyetinin en önemli göstergesi olduğunu kaydeden Dörter, “Başka firmalarda ikinci el piyasası oluşmaktadır. Dörter Construction’ın bugüne kadar yaptığı hiçbir bina ikinci el piyasasına düşmedi. Buda bizden konut alanların hepsinin memnun olduğunu gösteriyor” dedi.
Günümüze kadar yaklaşık 200 konut teslim ettiklerini anlatan Nihat Dörter, bu konutların bugüne kadar hiçbirinin satılığa konulmadığını bildirdi.

 

Makenzi Residance Projesi denizle iç içe
 

2018 yılına kadar yerli müşterilere odaklı çalıştıklarını, hedeflerinin yerli müşterilerin rahat ve huzurlu yaşayabilecekleri konfor ve kalitenin sağlanmasına yönelik olduğunu anlatan Dörter, 2019 yılı içerisinde İskele Long Beach Bölgesi’nde başlayacakları Makenzi Residance Projesi’yle daha çok yabancılar ve yurt dışından Kuzey Kıbrıs’a gelecek Kıbrıslı Türklere hitap edeceklerini dile getirdi.
Nihat Dörter, Makenzi Residance Projesi’yle daha çok tatil evi mantığında evler yapacaklarını ifade etti.
Makenzi Residance Projesi’yle ilgili bilgiler paylaşan Dörter, şu şekilde konuştu:
“İskele Long Beach’teki Makenzi Residance Projemizde fiyatlarımız 48 bin sterlinden başlayacak. 1+1 ve 2+1 dairelerinden oluşacak bir projedir. 1+1 dairelerimiz 48 bin sterlinden başlıyor. 2+1 dairelerimiz de 60 bin sterlinden başlayacak. Bu projemizde konutlarımız denize sadece 150 metre uzaklıktadır. Projemiz en yakın yerleşim yeri olan İskele ilçesine sadece 1 kilometre uzaklıktadır. Buradan konut alan insanlar istedikleri anda denize girebilecekleri gibi, çok kısa bir sürede de şehir merkezine ulaşabilecekler”.


“Kıbrıs sevdalısıyım”


Nihat Dörter, Mağusalı olduğunu, Mağusa’nın kendisi için bir sevda olduğunu ancak Mağusa’dan da ziyade Kıbrıs sevdalısı olduğunu söyledi.
Her şeyin zor olduğu Kıbrıs’ta yurt dışına kaçmak yerine mücadele edip kendi şirketini kurduğunu ve sevdalısı olduğu ülkesine yatırım yaptığını belirten Dörter, Kıbrıslı Türk gençlere de ülkelerinden göç etmek yerine, ülkelerinde kalıp toplum olarak daha iyi bir geleceği yakalayabilmemiz için mücadele etmeleri tavsiyesinde bulundu.

“İngiltere’deki soydaşlarımız

vatanlarına geri dönsün”
 

İngiltere’deki yaşayan soydaşlarımıza da çağrı yapan Nihat Dörter, İngiltere’de yaşan soydaşlarımızı öz vatanlarına geri dönmelerini ve memleketlerine sahip çıkmalarını istedi.

Dörter, yurt dışında yaşayan Kıbrıslı Türk genç ve çocukların öz vatanlarının Kıbrıs olduğunu bilmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.