Aslen Limasollu olan Cemal Özakınsel, Limasol’da 1974 öncesi babasının yanında marangoz olarak işe başlamış,  başarı basamaklarını bir bir tırmanarak küçük bir işletmeden büyük bir şirkete dönüştürmüş.

 

Marangoz olarak başladı, gelen teklifle büyüdü

İnşaat sektörüne karşı ilgisinin henüz çocuk yaşlarda babasının marangoz dükkanında çalışırken ortaya çıktığını belirten Özakınsel, savaş sonrası henüz küçük yaşlarda iken lise öğrenimini yapmak için Türkiye’ye gitti.

Lise ve üniversite öğrenimini Türkiye’de İstanbul Teknik Üniversitesi’nde tamamladıktan sonra, Kıbrıs’a dönen Özakınsel, Kıbrıs’ta gerçekleştirdiği onlarca proje sonrasında kendisine gelen büyük bir teklif ile hayatının nasıl değiştiğini belirtti.

 

Önce İsrail’de sonra Rusya’da başarı kazandı

Türkiye’de projelerinin titizliğine ve başarısını fark eden bir inşaat şirketi kendisine çalışması için teklif gönderdiğini belirten Özakınsel, daha başarılı olabilmek için bu fırsatı değerlendirerek, şirket ile anlaşarak çalışmak üzere İsrail’e gitti.

Sandığı gibi İsrail’de çok uzun süre kalmayan Özakınsel, şirketin Rusya’da büyük bir otel inşasına başlamasıyla Rusya’ya doğru yola çıktı.

Rusya’da uzun süre bu proje ile çalışırken, kendisinin bile hayallerinde olmayan bir duruma kısa sürede erişti.

 

Basamakları hızla çıktı

Dünya çapında büyük bir projede müdür olarak görev alan Özakınsel, başarı basamaklarını henüz genç yaşlarda hızlıca tırmandığını ve kısa sürede çok yüksek mevkilere ulaştığını anlattı.

Bölge Sorumluluğu’na kadar yükselen Özakınsel, daha sonra aldığı bir karar ile İstanbul’da bir inşaat şirketi kurarak orada 15 yıl boyunca yüzlerce proje gerçekleştirdi.

 

15 yılda yüzlerce projeye imza attı

İstanbul ile olan anılarını anlatırken “İstanbul’u hep çok sevmiştim. Orası bir başka” diyerek söz eden Özakınsel, 15 yıl boyunca İstanbul’da yüzlerce proje ve inşaat gerçekleştirdiklerini, bu projelerin bazılarının Türkiye’de bulunan çok büyük firmaların olduğunu belirtti.

Hastaneler, AVM’ler ve daha birçok büyük projeye genç yaşta imza atan Özakınsel, İstanbul’daki bir firmanın gerçekleştireceği proje için Kıbrıs’a 2000 yılı başlarında geri döndü.

16 ay boyunca Kıbrıs’taki projede çalışan Özakınsel, Kıbrıs’ta kalma kararı aldı.

4 yıl boyunca sadece proje çizerek Kıbrıs’ta işlerini sürdüren Özakınsel, 2010 yılında kendi ofisini açmaya karar verdi.

 

Birçok ödül kazandı

Gerçekleştirdiği kaliteli projelerle geçtiğimiz yıl dahil birçok ödül kazanana Özakınsel, şuanda Özakınsel Proje Dekorasyon İnşaat Ltd olarak kendilerine ait olan iki projenin devam ettiğini bunlardan birinin Girne’de 33 daireden oluşan Sky Sea Tower, diğeri ise temelini atmak üzere olunan Ozanköy’deki dağ ve deniz manzaralı villalar olduğunu söyledi.

 

İki projesi devam ediyor

Özakınsel, Girne’de bulunan Sky Sea Tower’in dağ ve deniz manzarasının mükemmel olduğunu, daireler ve ofislerin kısa sürede satıldığı ellerinde sadece 5 daire kaldığını belirtti.

Ozanköy’de temelleri atılmaya hazırlanan villalarında 21 adet bir site olacağını söyleyen Özakınsel, villaların her birinin kendine ait havuzu ve bahçesi olacağını ifade etti.

“Biz yıllardır eve yapacak olan insanlara en kaliteli hizmeti veriyoruz” diyen Özakınsel,  yıllık tecrübe ile hizmet vermeye devam edeceğini belirtti.