Northernland Construction’un,  kuruluşundan bugüne koçanları zamanında devretmesinin güven kazanmasına neden olduğunu işaret eden Onur Bozkurt, bunun kendileri için büyük bir avantaja dönüştüğüne dikkat çekti.

Yaşam kalitesine önem veren bir firma olduklarını belirten Onur Bozkurt,  satış sonrasında da her daireye yaşam kalitesine uygun standartlarda hizmet sunduklarını belirtti.



Mağusa bölgesindeki yatırımlarıyla, emlak sektöründe 2003 yılından itibaren gün geçtikçe yükselişe geçen Northernland Construction, satış rekoru kırıyor.
KKTC’ye son model binalar  kazandıran ve satış sonrası müşteri memnuniyeti ile öne çıkan şirketin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Onur Bozkurt bu başarının sırrını anlattı.

Yatırımcılar Mağusa’ya yöneldi

Northernland Construction Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Onur Bozkurt, ülkemizde hızla ilerleyen emlak sektöründe Mağusa’nın ön plana çıktığını söyledi. Emlak piyasasının Girne’de çok yüksek olmasına rağmen, Mağusa’da ülkedeki en büyük üniversitesinin yer alması ve özel sektörü güçlü olması nedeniyle yatırımcıların artık Mağusa’ya yöneldiğini belirtti.  Yatırımcılara, geri dönüş açısından kira bedelleri nedeniyle Mağusa’nın daha cazip geldiğini anlatan Bozkurt,  binaların yatırımcıya geri dönüşünün, İstanbul’da 20-25 yıl, Girne’de 18 yıl, Mağusa’da ise 10-12 yılı bulduğu için yatırımcıların Mağusa’yı tercih ettiğini belirtti.

“Müşterilerimiz bize güveniyor”

Northernland Construction’un,  kuruluşundan bugüne koçanları zamanında devretmesinin güven kazanmasına neden olduğunu işaret eden Onur Bozkurt, bunun kendileri için büyük bir avantaja dönüştüğüne dikkat çekti.
Ada genelinde en kaliteli binaları yaptıklarına inanan Bozkurt, yatırımcıların tercihi ve bakım-onarım hizmetlerini göz önünde bulundurduklarında burada ailelere, park yerleri, kamera sistemleri, kartlı asansörler ve bunun gibi daha birçok hizmeti veren binalar yaptıkları için daha cazip hale geldiklerini belirtti. Bozkurt, satış sonrası hizmetlerinden müşterin memnun olduğunu da ifade ederek, bunların kiraya ve malın değerine de yansıdığını söyledi.
Bozkurt, örnek olarak 3 yatak odalı bir dairenin 10 yılda bir değer kazanmadığını fakat kendi yaptıkları binaların her zaman üzerine değer kattığını, bunun da bakım sonrası hizmetlerinden kaynaklandığını dile getirdi.

“Stratejik konum da bizim için çok önemlidir”

Stratejik konumun da kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Onur Bozkurt, Doğu Akdeniz Üniversitesi’ne yakın bölgelerin değer kaybetmediğini, kendilerinin bütün arazileri öğrencilerin ve ailelerin tercih ettiği en iyi konumlarda yapılandırdıklarını söyledi. Residance binalarında herşeyin mevcut olduğunu belirten Onur Bozkurt, insanlara yüzme havuzundan, restorana, resepsiyon servisinden, kamera sistemine ve güvenlik görevlisine kadar olanaklar sunduklarını söyledi. İnşa ettikleri binaların asla değer kaybetmediğinin altını çizen Bozkurt, buna örnek olarak, Alasya Park’ı gösterebileceğini, Alasya Park’taki dairelerin 2009 yılında 49 bin pound’a satışa çıktığını şu an ise fiyatlarının 59 bin pound’a yükseldiğini, Alasya Park’ın piyasada değer kaybetmeyip üzerine 25-30 bin pound eklenen tek proje olduğunu söyledi.

“Rakibimiz, kendimiziz”

Onur Bozkurt, Via Park projelerinin özellikleri ile örnek bir proje olduğu için satışının da çok hızlı gerçekleştiğini, bu nedenle 2020 yılında tamamlanması planlanan “Premier” projesine başladıklarını belirtti.
Premier projesini 2020 yılında tamamlamayı hedeflediklerine rağmen 6 ayda satışların % 50’sini gerçekleştirdiklerini, bunun da Kıbrıs rekoru olduğunu belirten Bozkurt, Premier projesin de toplam 314 daireden oluştuğunu söyledi. Bozkurt, 160 dairenin satıldığını söyledi. Premier’in taleplilerinin günden güne arttığını ifade eden Bozkurt, herhangi bir firma ile rekabet içinde olmadıklarını, kendi kendileri ile rekabet ettiklerini dile getirdi.

2018 yılında yeni projeler yolda

2018 yılının ilk altı ayındaki hedeflerini ilk iki ayda tutturduklarını söyleyen Bozkurt, 2018 yılında iki tane daha yeni projeye imza atacaklarının müjdesini verdi.
Bu projelerin hem ailelere hem de yatırımcıya yönelik olduğunu ve bu projeler üzerinde de çalışmaya başladıklarını dile getiren Bozkurt, “Mağusa dışına çıkmayı düşündünüz mü?” sorusuna ise, böyle bir düşünceleri olduğunu, ancak kendilerinin Mağusalı olduğu için her zaman Mağusa’ya yatırım yapmayı düşündüklerini, o yüzden kendi evleri olan Mağusa’da kalmayı tercih ettiklerini belirtti.

Her bütçeye uygun projeler

Bozkurt, her bütçeye uygun proje sunduklarını işaret ederek, 39 bin pound’a, 60 bin pound’a 2+1 evlerden, 95 bin pound’a villalara, 120 bin pound’a 3+1 rezidanslara her bütçeye uygun projelerinin olduğunu söyledi. Örnek olarak Via Park’ta 55 bin pound’a alınan bir evi daha sonra 85 bin pound’a satan kişiler  olduğunu da aktaran Bozkurt, satıcının bu şekilde kar ettiğini kendilerinin de bu konuda başarı sağladığını belirtti.

“Yaşam kalitesine önem veriyoruz”

Northernland Construction’ın yaşam kalitesine önem veren bir firma olduğunu belirten Onur Bozkurt,  satış sonrası hizmet vererek, her daireye yaşam kalitesine uygun standartlarda hizmet sunduklarını belirtti.
Bozkurt, her daireye kapalı otopark alanları ve üst standartlar da asansör sistemleri sağladıklarını, bunların da müşterilerine kazandırdıkları artı değerlerin olduğunu söyledi. Tüm projelerinde jeneratör sistemi ve kamera sisteminin mevcut olduğunu ifade eden Bozkurt, konut sahibi olmak isteyenler ve yatırımcıların hedef kitleleri olduğunu da kaydetti.

“Mağusa’nın en az iki otele daha ihtiyacı var”

Müşteri portfolyosundan da bahseden Onur Bozkurt, yatırımcılarının %30’nun kadın yatırımcılar olduğunu, müşterilerinin ise %40’ının yerli, %30’unun Rus, %20’sinin Avrupa ve TC vatandaşı %10’unun ise Arap yatırımcılar olduğunu söyledi. Konum olarak Askeri bölgelerin ve Barış Gücü bölgesinin turizme kazandırılması gerektiğini ifade eden Bozkurt, tarihi şehir Mağusa’nın en az 2-3 tane daha hotele ihtiyacı olduğunu, bunun ekonomiye inanılmaz katkı sağlayacağını söyledi.

“Satış rekorumuzu Mağusa halkına borçluyuz”

Northernland Construction olarak 2017 yılında satış rekorunu kırmalarının en büyük nedeni olarak Mağusa halkını gösteren Onur Bozkurt, Mağusalı müşterilerinin daha çoğunlukta olduğunu, Mağusa’nın ve Mağusalının kendilerine sahip çıktığını, kendilerinin de bugüne kadar tüm projelerini sosyal sorumluluk bilincin de hareket ederek Mağusa’ya yaptıklarını söyledi. Onur Bozkurt, Northernland Construction olarak tüm Mağusa halkına teşekkür ettiğini, Mağusa halkı ile birlikte daha nice güzel projelerle buluşmak dileğinde olduğunu belirtti.