Yeni tip koronavirüs nedeniyle YÖK, YÖDAK, KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile KKTC Bakanlar Kurulu tarafından alınan eğitime ara verilmesi kararıyla 2019-2020 Akademik yılı  bahar dönemini uzaktan eğitimle tamamlayan Yakın Doğu Üniversitesi, Bahar Dönemi Mezunları için uzaktan/online mezuniyet töreni düzenleyecek.

YDÜ’den verilen bilgide, başarıyla tamamlanan Bahar Dönemi mezunları için 17 Haziran - 29 Temmuz tarihleri arasında  Fakülte Mezuniyet törenlerini online olarak gerçekleştireceği belirtildi.

Youtube üzerinden canlı yayın akışı şeklinde ilerleyecek törenlerde hoşgeldiniz mesajının ardından İstiklal Marşı’nın seslendirilmesi, üniversite rektörü, fakülte dekanları  ve fakülte birincilerinin mesajlarına yer verilecek.

Google Meet üzerinden gerçekleştirilecek mezuniyet töreninde  mezun öğrencilerin tek tek isimleri seslendirilerek mesajları alınacak. Mezun olan öğrencilerin ülke bayrakları ve anı fotoğraflarının gösteriminin de yer alacağı mezuniyet töreninde temsili diplomaları takdim edilecek. Online mezuniyet töreni kapanışı temsili kep atma animasyonu ile sonlandırılacak.

Temmuz ayı içerisinde ilan edilecek bir tarihte, tüm Fakültelerin Mezuniyet Törenleri, sosyal mesafe şartları gözetilerek Atatürk Stadyumu’nda düzenlenecek.