Doğu Akdeniz Üniversitesi Mezunlarla İletişim ve Kariyer Araştırma Müdürlüğü (DAÜ-MİKA) tarafından her yıl düzenlenen Uluslararası Kariyer Günleri etkinliğinin 9’uncusu kapsamında DAÜ Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi de etkinlikler gerçekleştiriyor. Çevrim içi gerçekleştirilen bu etkinliklerde, tıp alanında uzman profesyoneller ile DAÜ Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi öğrencileri bir araya geliyor.

9. Uluslararası Kariyer Günleri kapsamında, 8 Nisan 2021 Perşembe günü, saat 12.00’de DAÜ Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömür Çınar Elçi “35 Years Long Journey in Global Public Health: Career Suggestions to Medical Students and Future Physicians” konulu çevrimiçi konuşmasını İngilizce olarak gerçekleştirdi.

Prof. Elçi’nin konuşmasından önce, etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren DAÜ Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nahide Gökçora, bu etkinlik sayesinde geleceğin hekim adaylarının, tıp eğitimlerinden sonra önlerindeki kariyer seçeneklerini daha sağlam temeller ile planlamalarınınhedeflendiğini dile getirdi. Doğru meslek tercihinin, mutlu ve başarılı bir birey olmanın kilit noktalarından biri olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Gökçora, tıpta kariyer günlerinin önemini vurguladı.

“MESLEĞİNİZİ TUTKUYLA YAPIN”

Prof. Dr. Ömür Çınar Elçi ise konuşmasında, Ege Üniversitesi’ndeki tıp eğitiminden sonra başladığı kariyer yolculuğundan bahsederek mesleki tecrübelerini katılımcılar ile paylaştı. Prof. Elçi, Doğu Anadolu bölgesinde bir süre hekim olarak çalıştıktan sonra, karşısına çıkan insanların doğru yönlendirmeleri sonucu başlayan doktora serüveninden ve sonrasında doktora sonrası araştırmaları için gittiği Amerika Birleşik Devleti’nde epidemiyolojist olarak görev yaptığı kariyerini anlattı. Prof. Elçi, tıp öğrencilerine her zaman sezgilerini dinlemeleritavsiyesinde bulunarak, tıp alanında başarılı olmak için mesleklerini her zaman tutkuyla yapmalarının önemine dikkat çekti.

Çalıştıkları alandan zevk aldıkları sürece başarının geleceğini vurgulayan Prof. Elçi, öğrencilerin yaptıkları işi sevmesinin ve bu doğrultuda kararlar almanın en önemli unsur olduğunu ifade etti. Zorluklara rağmen azimle çalışmanın başarıyı getireceğine inandığını belirten Prof. Elçi, hekim olmanın sadece bilim değil, aynı zamanda bir sanat da olduğunu dile getirdi.

ÇEVRİM İÇİ SUNUMLAR DEVAM EDECEK

9. Uluslararası Kariyer Günleri etkinlikleri kapsamında ikinci çevrim içi oturum 15 Nisan 2021 Perşembe günü, saat 17.00’degerçekleştirilecek. Bu oturumda, Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi Ögretim Üyesi, İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayşe Atasoylu, “Following your dreams, becoming a doctor, and creating a meaningful life” başlıklı bir sunum yapacak.