Gazimağusa Belediyesi’nin bu yıl 19.’sunu düzenlediği Uluslararası Mağusa Kültür-Sanat ve Turizm Festivali’nin açılışını yapan Yüksek Sadakat grubu Namık Kemal Meydanı’nı salladı. Uluslararası düzeyde bilinen boyutuyla “Kıbrıs’ın Festivali” ünvanına sahip Uluslararası Mağusa Kültür- Sanat ve Turizm Festivali’nin açılışında Yüksek Sadakat Gurubu Meydanı dolduran rock tutkunlarına coşku dolu anlar yaşattı. Sahnede kaldıkları yaklaşık 2 saat boyunca enerjileri düşmeyen ve en bilinen şarkılarını meydanı dolduran dev koro eşliğinde söyleyen Yüksek Sadakat Grubu, festivalin açılışına yaraşır bir konser verdi.

 

Arter: “Hem ülkemiz hem Gazimağusa için festival çok önemli”

 

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter festivalin açılışında yaptığı konuşmada, Gazimağusa ve ülkemiz için çok önemli olan festivalin, hem ülkenin hem Gazimağusa’nın tanıtılması ve ülkemizin isminin dünyada duyurulması için önemli olduğunu söyledi. Geçen yılki festivalde 19. festivalin daha iyi olacağını söylediğini kaydeden Arter, “bugün daha coşkulu ve daha büyük festival yapmanın gururunu yaşıyoruz. Belediye çalışanları ve sanatçılar bu gururun mimarlarındandır ancak başarının esas mimarı siz izleyenlersiniz, sizlerin coşkusudur “dedi. Belediye Başkanı İsmail Arter, festivalin ana sponsorları Başbakan Yardımcılığı Ekonomi, Turizm, Kültür Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Telsim ile diğer sponsorlar Şevketoğlu Domestik LTD, konaklama sponsoru Arkın Palm Beach Hotel’e,  Kıbrıs Türk Petrolleri ve Limasol Sigorta’ya  teşekkür etti.

 

Bu yıl, 18 Haziran-9 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen 19. Uluslararası Mağusa Kültür-Sanat ve Turizm Festivali, Salamis Antik Tiyatro’nun büyüleyici atmosferinde binlerce festival dostuyla buluşmaya devam edecek. Namık Kemal Meydanı’nda yapılan Yüksek Sadakat Grubu dışındaki etkinlikler tarihle sanatın iç içe olduğu Gazimağusa'daki Salamis Antik Tiyatro’da yapılacak. Festival kapsamında, 18 Haziran’da Yüksek Sadakat Namık Kemal Meydanı’nda,  22 Haziran’da Aysun Kahraman Çukurova Senfoni, 23 Haziran’da Bülent Ortaçgil Erkan Oğur İsmail Hakkı Demirciler, 25 Haziran’da Cristina Branco, 26 Haziran’da Ankara devlet opera ve Balesi Modern Dans Topluluğu, 29 Haziran’da Muammer Ketencoğlu Balkan Yolculuğu, 30 Haziran’da Zara, 2 Tammuz’da Burhan Öcal ve İstanbul Oriental Ensemble, 5 Temmuz’da Hüseyin Kırmızı Project, 7 Temmuz’da Gökhan Türkmen ve 9 Temmuz’da Lara Fabian Salamis Antik Tiyatro’da sahne alacak ve tüm etkinliklerin başlama saati 21:30 olacak.

 

Namık Kemal Meydanı’nda yapılan Yüksek Sadakat Grubu dışındaki etkinlikler tarihle sanatın içiçe olduğu Gazimağusa'daki Salamis Antik Tiyatro’da yapılacak. Etkinlik biletleri, Lefkoşa, Mağusa ve Girne Deniz Plazalardan ve Gazimağusa Belediyesi Halkla İlişkiler Birimi’nden alınabilir. Ayrıca tüm etkinlikleri kapsayan kombine biletler 120 TL fiyatla satışa sunuldu. Festival hakkında Gazimağusa Belediyesi Halkla İlişkiler Birimi’nin 630 0 500 numaralı telefonu ve http://www.magusa.org/festival isimli web sayfasından daha fazla bilgi edinilebilir.