Girne’de Türkiye’nin 36 yıllık eğitim markası Final Eğitim Kurumları ile KKTC’nin önemli turizm ve taşımacılık yatırımcısı olan DMG Şirketler Grubunun iştirakiyle kurulan Uluslararası Final Üniversitesi bugün düzenlene basın toplantısı ile tanıtıldı. Toplantıya Üniversitenin mütevelli heyeti başkanı Dimağ Çağıner, Başkan Yardımcısı İbrahim Taşel, Rektör Abdullah Öztoprak, üniversite genel sekreteri Bülent Taşel ve mütevelli heyeti üyeleri Cem Birol ile Halil Başaran katıldı.

“ON BİNLERCE GENÇ YAŞAMA HAZIRLANACAK”

Toplantıda ilk konuşmayı yapan Mütevelli Heyeti Başkan yardımcısı İbrahim Taşel üniversiteyle ilgili bilgi verdi. Taşel UFU’nun 5 Nisan 2016 tarihinde YÖDAK’ın izniyle KKTC üniversiteleri arasına katılmış olduğunu ve bu üniversite KKTC’de ve Türkiye’de on binlerce gencin yaşama hazırladığı başarılı bir eğitim kurumu olacağını kaydetti.

YÖDAK’TAN 9 BÖLÜME ONAY

Uluslararası Final Üniversitesi YÖDAK’tan 9 bölüm için onay aldığını kaydeden Taşel üniversitenin bu yıl İngilizce hazırlık okulu, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik , Okul Öncesi Öğretmenliği, Bilgisayar Mühendisliği , Elektirik ve Elektronik Mühendisliği , İngilizce İşletme , Turizm İşletmeciliği , Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümleri için öğrenci almaya başladıklarını, önümüzdeki yıllarda da eğitim, mühendislik, sağlık başta olmak üzere birçok farklı alanda yeni bölümlern açılacağını kaydetti.

UFÜ GELECEK YIL TERCİH KILAVUZUNDA

YÖK’ün tercih kılavuzunda bu yıl yer alamadıklarını belirten İbrahim Taşel şöyle devam etti: “Üniversitemiz bu yıl sadece KKTC vatandaşları, TC vatandaşlarından liseyi KKTC’de bitirenler ve Türkiye dışındaki ülkelerden öğrenci alacaktır. Gelecek öğretim döneminden sonra da Tercih Kılavuzuna girecek ve Türkiye’den öğrenci almaya başlayacaktır.”

REKTÖR ABDULLAH ÖZTOPRAK

Üniversite açısından önemli bir haberi de paylaşan İbrahim Taşel, üniversitenin rektörlük görevini bugünden itibaren Prof. Dr. Abdullah Öztoprak’ın yürüteceğini, daha önce kurucu rektörü olan Prof. Dr. Özay Mehmet’in de Mütevelli Heyeti Danışmanı olarak görevini sürdüreceğini kaydetti.

MEZUNİYET SONRASI İŞ İMKANI

İbrahim Taşel üniversitenin en önemli farkının yetiştirecekleri öğrencilere, üniversite boyunca staj ve mezuniyet sonrasında da iş imkânı sunabilecek donanımda olmamızdır dedi.

Taşel şöyle devam etti: “Türkiye’de sayıları 400’ü aşan Final Eğitim Kurumları’nda 10.000’in üzerinde öğretmen çalışmaktadır. Her yıl 2000 civarında öğretmen istihdamı sağlıyoruz. Bu kurumlar için öncelikli tercihimiz kendi mezunlarımız olacaktır. Final’in KKTC’de de dershaneleri ve okulları yer almaktadır. Aynı biçimde Turizm ve işletme alanında da DMG Şirketler Grubunda çok sayıda istihdam imkânı vardır. Bunun öğrencilerimiz için önemli bir avantaj oluşturacağını düşünüyoruz.” Dedi.

ÖZTOPRAK: ULUSLARARASI FİNAL ÜNİVERSİTESİ, YÜKSEKÖĞRETİMDE DE ÇOK İDDİALI BİR KURUM OLACAKTIR

Basın toplantısında konuşan Uluslararası Final Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak: “İddialı iki kurum tarafından oluşturulan Uluslararası Final Üniversitesi, yükseköğretimde de çok iddialı bir kurum olacaktır. Öğrenci sayısının çok fazla olduğu bir üniversite düşünmüyoruz. Nicelikten çok niteliğe önem vereceğiz” dedi

Öztoprak rektörlük görevini kabul etmesinde en önemli etken olarak Uluslararası Final üniversitesinin kurucuları ile yükseköğretim ile ilgili görüşlerinin kendi görüşleriyle uyumlu olmasına bağladı.

Öztoprak; Eğitimde kaliteye önem verdiklerini ve yükseköğretime önemli miktarda yatırım yapmaya hazır oldukları bilgisini aldım. Bu ilkeli vizyona ilaveten yeni bir üniversitenin kuruluş safhasında bulunma fikri beni heyecanlandırdı. Bu görevi bir ‘challenge’ olarak değerlendirdim ve kabul ettim. Başarılı olmak için elimden geleni yapacağım.

ÜNİVERSİTE HANGİ ALANDA EĞİTİM VERECEK?

Üniversitenin eğitim programlarıyla ilgili olarakta bilgi veren Rekötr Abdullah Öztoprak şöyle konuştu: “11 programımız YÖDAK tarafından onaylanmış bulunmaktadır. Ancak 2016-2017 akademik yılında üç Fakülte ve bir yüksekokulda 6 programla eğitime başlıyoruz. Bu programlar: Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Turizm İşletmeciliği, Okul Öncesi Öğretmenliği, PDR (Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik), Beden Eğitimi Öğretmenliği.İleriki yıllarda halen açılmış olan Mühendislik, Eğitim ve İşletme Fakülteleri’ne bağlı olarak yeni programlar açılacaktır. Ayrıca hukuk, mimarlık, fen bilimleri ve sağlık gibi alanlarda yeni fakülteler ve yüksekokullar açarak eğitim yelpazemizi genişleteceğiz.”


Kaynak: Haber Kbrıs