Gazimağusa Belediyesi, suriçinin turizme yönelik altyapısının güçlendirilmesi ve turistlerin memnuniyet oranlarının artırılması hedefiyle yürüttüğü ‘Suriçi Canlandırma Projesi’ kapsamında fotoğraf yarışması düzenliyor. Projenin son aşaması olan okullarda bilinçlendirme çalışmaları ve  “Gazimağusa’nın Turizm Değerleri” temalı Fotoğraf Sergisi yapılarak proje tamamlanacak.

TC Büyükelçiliği tarafından finanse edilen, Çukurova Kalkınma ajansının teknik destek sağladığı ve KKTC Turizm, Çevre ve Kültür Bakanlığı’nın açtığı ‘Turizm Potansiyelinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı’ kapsamında gerçekleştirilen ve Gazimağusa Belediyesi tarafından yürütülen Suriçi Canlandırma Projesi 15 Haziran 2015’te tamamlanacak.

Yarışmaya katılım 2 Haziran’a kadar

Proje kapsamında Othello Parkı Düzenleme, Suriçi Esnafına Yönelik Eğitimler, Suriçi ve Bölge Halkı ile Anket Çalışması, Malta İnceleme Gezisi yapıldı.

Turizm değerleri temalı yarışmaya katılmak isteyenler Gazimağusa Belediyesi’nin İnsan Kaynakları ve Eğitim Birimi’ne 2 Haziran 2015 tarihi mesai bitimine kadar başvurmaları gerekiyor. 3 Haziran’da toplanacak jüri, dereceye giren yarışmacıları belirleyecek ve 5 Haziran’da sonuçlar duyurulacak.

Yarışma ödülle taçlanacak

Gazimağusa Belediyesi’nin organize ettiği ‘Turizm temalı fotoğraf yarışma’sı sonucunda dereceye girenlere ödul verilecek. Belediyeden tapılan açıklamaya göre yarışmanın birincisine bin, ikincisine 750 ve üçüncüsüne 500 TL ödül verilecek.

Yapilan açıklamada yarışmaya amatör ve profesyonel fatoğrafçılar katilabilecek. Yarışmaya katılım şartlarıyla ilgili bilginin Mağusa belediyesi internet sitesi www.magusa.org sitesinden temin edilebileceği de yapılan açıklamada yer aldı.