Zorkun TAŞER

 

“Altın Patiler”  adlı hayvansever örgüt, üç bini aşkın Sosyal Medyada üyesi ve 12 kişilik Yönetim Kurulu üyesiyle  faaliyetlerini sürdürüyor. Örgütünün amaç ve hedeflerinin sokak ve barınak hayvanlarına yardım etmek olduğunu belirten yönetim kurulu üyesi Emine Dağ, Lefkoşa barınağında 350 köpek bulunduğunu ve bu sayının buranın kapasitesinin üstünde olduğunu belirtti.

 

“Biraz daha duyarlı olunmalı”

Köpeklerin kafeslerde yaşamasına karşı çıkan Dağ, “Bu şekil bir yaşam bu hayvanların  psikolojilerini bozuyor, bu köpeklerin insan gördükleri zaman çok mutlu olurlar, bu nedenle insanlarımızın biraz daha duyarlı olup barınakları ziyaret etsinler” dedi.

Sokak veya barınak hayvanları için düzenledikleri etkinliklere en fazla 30 kişinin katıldığını belirten Dağ, vatandaşların evlerinde besledikleri köpek veya diğer evcil hayvanlara gösterdikleri ilgiyi bu tür muhtaç hayvanlara göstermekte ilgisiz kaldıklarını savundu

                   

“Veterinere çok para harcanıyor”

Elde edilen gelirle barınak ve sokak hayvanlarının veteriner masraflarının da karşılandığını söyleyen Dağ, bazı durumlarda kendileri de bu ihtiyaçlar için harcama yaptıklarını bunu da kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Veteriner Dairesi’nin sokak hayvanlarına %30 indirim uyguladığını anımsatan Dağ, “Bazı veterinerimizin duyarsız, ücretleri çok fazla bu nedenle insanlarımız yolda yaralı hayvan görseler bile alıp götüremiyorlar. Anlaşmalı veterinerler olsa veya veteriner dairesi baksa birçok can daha kurtarabiliriz.” dedi. 

 

“LTB  duyarlı ”

Lefkoşa Türk  Belediyesi ile görüşme halinde olduklarını anlatan Dağ, belediyenin mevcut durumundan dolayı sokak ve barınak hayvanlarına pek bir bütçe ayıramadığını ancak yapılan görüşmeler sonucunda belediyenin belirli yerlere su kapları yapmakta olduğunu belirtti.

 

“Devlet bize bir alan tahsis etsin”

Hükümete de çağrı yapan Dağ, “ Bize bir alan sağlasınlar, biz Altın Patiler olarak her şeye razıyız. Gerekirse o alan içerisinde düzenleme çalışması bile yaparız yeter ki devlet bize alan versin” dedi.