Antik Mağusa Vakfı tarafından bu yıl birincisi düzenlenen “Mağusa suriçi” resim yarışmasının sonuçları açıklandı. DAÜ İletişim Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Ümit İnatçı, Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Başkanı Doç. Dr. Senih Çavuşoğlu ve Antik Mağusa Vakfı Başkanı Resmiye Canaltay’dan oluşan jüri, yarışmaya katılan eserleri inceleyerek 8 eseri ödüle layık gördü.

“Mağusa’nın en renkli yarışması seni çağırıyor” sloganı ile düzenlenen yarışma için 22 Aralık 2015 tarihine kadar başvuru kabul edildi. Mağusa’daki tüm ortaokul ve lise öğrencilerine açık olan yarışmada mimarisi ve tarihi ile Kıbrıs’ın en renkli liman kentlerinden biri olan Mağusa öğrenciler tarafından resmedildi.

Resmiye Canaltay’dan aldığımız bilgiye göre resim yarışması Mağusa’daki ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik düzenlendi. Yarışmanın amacının Mağusa’ya karşı aidiyet duygusunun geliştirilmesi ve tarihi dokunun sevdirilmesi olduğunu belirten Canaltay, bu yıldan itibaren yarışmanın gelenekselleşeceğini ifade etti.

Yarışmaya katılan eserler 2 kategoride ödüllendirildi. Ödüle layık görülen eser sahipleri ödüllerini önümüzdeki günlerde Buğday Camii’nde düzenlenecek olan törenle alacaklar.