KONSEY, SON NOKTAYI KOYDU...Bağımsız bir grup iş insanın yanı sıra, İngiltere Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nın da yoğun çaba harcadığı ‘tek bir festival’ projesinde anlaşma sağlanamadı. Konsey, bu girişimin tüzüklerine aykırı olduğu gerekçesini göstererek, tek festival projesinin hayata geçirilmesiyle ilgili çalışmalara son noktayı koydu

23 HAZİRAN'DA 2 FESTİVAL...Çalışmaların fiyaskoyla sonuçlanmasının ardından, Londra’da aynı günde ( Haziran 2019) iki ayrı festival düzenlenecek. Kıbrıs Türk Kültür ve Sanat Festivali'nin aldığı bir kararla, festival, 23 Haziran tarihinde, Edmonton bölgesinde bulunan Lea Valley Athletics Centre’de gerçekleşecek. Konsey adına bir süre önce yapılan açıklamada ise 23 Haziran tarihinde, Enfield Playing Fields, Donkey Lane Enfield adresinde, 3. Kıbrıs Türk Kültür Festivali’nin yapılacağı belirtilmişti

LONDRA'’da, bir süreden beri devam eden ‘tek bir festival’ projesi çalışmaları anlaşmazlıkla sonuçlandı.

Bağımsız bir grup iş insanın yanı sıra, İngiltere Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nın da yoğun çaba harcadığı ‘tek bir festival’ projesinde anlaşma sağlanamadı.

Konsey, bu girişimin tüzüklerine aykırı olduğu gerekçesini göstererek, tek festival projesinin hayata geçirilmesiyle ilgili çalışmalara son noktayı koydu.

Çalışmaların fiyaskoyla sonuçlanmasının ardından, Londra’da aynı günde (23 Haziran 2019) tarihinde iki ayrı festival düzenlenecek.

Ticaret Odası adına geçtiğimiz hafta basına yapılan açıklamada, anlaşmazlığın nedeni,“Ne yazıktır ki, hala anlaşılamayan nedenlerden dolayı, konsey, sanki tüm diğer kurum ve kuruluşları bir tarafa iterek, İngiltere’de Kıbrıs Türk Kültür Festivali'ni ‘biz ayrı yapacağız, siz ayrı yapın’ noktasında ısrar etmektedir. Bu kabul edilebilir bir durum değildir” ifadeleriyle duyurulmuştu.

Festival 23 Haziran'da

Kıbrıs Türk Kültür ve Sanat Festivali adına bu akşam alınan bir kararla, festivalin, 23 Haziran tarihinde, Edmonton bölgesinde bulunan Lea Valley Athletics Centre’de gerçekleşeceği kaydedildi.

Güvenilir kaynaklardan elde edilen bilgiye göre, geçtiğimiz yıl birincisinin gerçekleştiği festivalin ardından Lea Valley ile temasa geçildi ancak ‘tek bir festival’ girişimlerine destek vermek için bu tarihin açıklanması beklemeye alındı.

Kıbrıs Türk Kültür ve Sanat Festival Komitesi, Konsey'in bugün yapmış olduğu yazılı açıklamayla tek çatı altında birlikteliğin reddedildiğini, bu nedenle kendi festivallerinin  daha önce belirlenen ancak tek festivale fırsat verilmesi için  ertelenen tarihte (23 Haziran) gerçekleşeceği belirtildi.

Tek festival çalışmaları sürerken, konsey adına bir süre önce yapılan açıklamada ise 23 Haziran tarihinde Enfield Playing Fields, Donkey Lane Enfield adresinde, 3. Kıbrıs Türk Kültür Festivali’nin yapılacağı belirtilmişti.