Güzelyurt Kültürel Mirası Yaşatma Derneği, “Klasik Bisikletlerle Güzelyurt Turu ve Kültür Günü” etkinliği düzenledi.

Güzelyurt’un tarihi, kültürel, doğal ve sosyal gelişimine katkıda bulunmak için ağırlıklı olarak genç bir ekip tarafından kurulan dernek, düzenlemiş olduğu bu etkinlik ile Kıbrıs’ta bir ilki gerçekleştirerek, fark yarattı. Etkinlik, Güzelyurt Belediyesi ve çeşitli firmaların sponsor katkıları ile düzenlendi.

 

Çok renkli bir gün yaşandı

Güzelyurt Otobüs terminalinden başlayan etkinlik, yoğun katılımla gerçekleştirildi. Güzelyurt çarşısı içerisinde, nostaljik bisikletlerin oluşturduğu görüntü, Güzelyurt’luların farklı bir gün geçirmesine imkan vererek, dikkat çekti. Raleigh, Rudge, Hummer ve Cooper marka bisikletler, gün boyunca Güzelyurt’un değişik noktalarında dolaşarak, renkli bir gün yaşanmasına vesile oldu.

Her kesimden insanların katıldığı bisiklet sürme faaliyetinden sonra, Güzelyurt Kapalı Pazar (Bandabuliya) içerisinde, halk dansları gösterileri, Güzelyurt Belediyesi tarafından izaz ikram ve Kıbrıs kültürünü yaşatan emekçilerin sunumları yer aldı. Etkinlik kapsamında yapılan, sele sepet örücülüğü, İskemle bağlama ve hamur teknesi yapımı sunumları dikkat çekti.

Düzenlenen etkinlik, hem kültürel yönü, hem de bisiklet kullanımını teşvik edici çevreci yönü ile de mesaj verdi.

 

Kültürü korumanın ve yaşatmanın önemi vurgulandı

Etkinliğe katılan, CTP-BG Güzelyurt Milletvekili Armağan Candan, DP-UG Milletvekili Menteş Gündüz, Güzerlyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, Belediye müdürü Süleyman Aldağ, Güzelyurt Kültürel Mirası Yaşatma Derneği Başkanı Batuhan Beyatlı, Asbaşkan Berk Büyükoğlu, Yönetim Kurulu üyesi Polen Çiftçioğlu ve Basın ve Halkla İlişkiler sorumlusu Hasan Karlıtaş yaptıkları açıklamalarda, Kıbrıs kültürünü korumanın ve yaşatmanın önemini vurguladılar.

 

Güzelyurt’un değerlerine sahip çıkıp yaşatacağız

Güzelyurt Kültürel Mirası Yaşatma Derneği yönetim kurulu, tarih, kültür ve doğa değerlerinin korunması ve Güzelyurt’u sadece yerli halkın değil, turistlerin de tercih edeceği bir yer durumuna getirmek için çalışmalarını yürüteceğini açıkladı.