Hasan KARLITAŞ

Telsim ve Fotoğrafçılık Derneği- FODER işbirliği ile her sene farklı bir tema ile düzenlenen Fotoğraflarla Benim Kıbrısım fotoğraf yarışmasının bu seneki konusu ‘’ Kıbrıs’ta Çocuk Olmak ‘’ olarak belirlendi. Geçtiğimiz ay sonuçlanan ve sergilemesi gerçekleştirilen,  fotoğraf yarışmasına, çocuk teması damga vurdu.

Yarışmanın jüri üyeliğini, Hakan Kaşif, Kutup Osman Dalgakıranlar, Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) İletişim Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Levent Duranlı, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Seniha Çavuşoğlu ve Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar üstlendi.

Toplamda 59 yarışmacının 367 eserle katıldığı yarışmanın sonuçlarında dereceler şu şekilde oluştu. Jürinin değerlendirilmesi neticesinde, “Geçmişten Geleceğe” isimli fotoğrafıyla Erim Tandoğdu 1’nci, “Sokak Akrobatları” isimli fotoğrafıyla Mustafa Evirgen 2’nci ve “Gülüşler” isimli fotoğrafıyla Hasan Yıkıcı 3’üncü seçildi. Ediz Tuncel’e “Arkadaşlık” isimli fotoğrafıyla Telsim Özel Ödülü verilirken, Mansiyon Ödülleri’ne  “Dalgalara Karşı” fotoğrafıyla Sinem Eğitmen Gümüşok, “Top Cambazı” fotoğrafıyla Sertaç Nurtan ve “İsimsiz - 1” fotoğrafıyla Mustafa Evirgen layık görüldü.

Değerlendirme sonucunda 92 eser sergilenmeye değer bulundu.

Yarışmada birinci gelene Nikon 7100 18-105 mm; ikinciye Nikon 5200 18-55 mm ve üçüncüye Nikon 3200 18-55 mm fotoğraf makinesi hediye edildi. Telsim Özel Ödülü’ne layık görülen yarışmacıya iPhone 5S, mansiyon ödülü alanlara ise Vodafone Smart Tab II ve 1 aylık 5 GB internet paketi verilirken, sergileme alan tüm yarışmacılara 1 aylık 3GB Internet hediye edildi.

2012 de başlayan Fotoğraf yarışmasının birincisi Benim Kıbrısım, ikincisi Kıbrıs’ta Kadın Olmak ve üçüncüsü de Kıbrıs’ta Çocuk Olmak temaları ile gerçekleştirildi. 2015 yılındaki konu merakla bekleniyor ?