50’ye yakın ülkede yazmış olduğu kitapları tanıtan Kıbrıslı yazar, 10 Mart 2020’de İngiliz Lordlar Kamarası’na konuşma yapacak

Kıbrıslı yazar Hasan Çakmak, dünyanın birçok yerinden aldığı davetler neticesinde sürdürdüğü kültür sanat çalışmaları kapsamında İngiliz Lordlar Kamarası’na davet edildi.

Dünyada elliye yakın ülkede yazmış olduğu kitapları ve Kıbrıs’ı anlatmak için davetlere katılan Çakmak, 10 Mart 2020 (Bugün) tarihinde İngiliz Lordlar Kamarası’na konuşma yapacak.

Baroness Hussein-Ece’nin (OBE) imzası ve daveti ile İngiliz Parlamentosu’na davet edilen yazar Çakmak, yazmış olduğu kitapları anlatmasının yanı sıra, “Kıbrıslı Türkler ve Kıbrıs Kültürü” temalı bir konuşma gerçekleştirecek.

Yazmış olduğu kitaplar nedeniyle dünyanın dört bir yanından yüzlerce ödüle layık görülen Hasan Çakmak’ın kitapları, geçtiğimiz yıl British Library ve American Kongre Kütüphanesi’ne kabul edilmişti.

İngiliz Parlamentosu adına yapılan açıklama söyle:

“İngiliz Parlamentosu Lordlar Kamarası’nda yazar Hasan Çakmak onuruna bir etkinlik düzenlendi.

Etkinlik, Baroness Hussein-Ece’nin (OBE) ev sahipliğinde ve Kıbrıslı Sanatçılar Platformu UK grubunun desteği ile düzenlenecek. Hasan Çakmak, uluslararası niteliğe sahip Kıbrıslı Türk bir yazar, gazeteci ve araştırmacı olup Kıbrıslı Türklerin kültürel, sosyal ve sanatsal yakın geçmişine ışık tutan nitelikte kitaplar yazmış bir değerdir.

Eserleri kendisine dünyanın çeşitli ülkelerinden ödüller kazandırmış ve birçok kitapları dünyaca ünlü kütüphanelerin koleksiyonlarına alınmıştır. Örneğin; British Library, Bibliothèque de Genève, American Kongre Kütüphanesi ve Moskova Devlet Kütüphanesi... Hasan Çakmak, etkinlikte kendi çalışmalarına değinmenin yanı sıra “Kıbrıs Kültürü ve Kıbrıslı Türkler” temalı bir konuşma yapacaktır.”