Şiir dinletileri, resim ve karikatür sergileri ile sanat sohbetleri çerçevesinde Londra’da yaşayan Kıbrıslı sanatçılarla Kıbrıs’tan gelecek şair, yazar ve karikatüristleri biraraya getirmeyi hedefleyen Kıbrıslı Sanatçılar Platformu’nun 3 gün sürecek etkinlikleri, Edmonton Green’de bulunan Kervan Banqueting Salonu’nda düzenlenecek ’50 Yıllık Sorun’ adlı karma karikatür sergi açılışı ile başlayacak.

 

Kıbrıslı karikatüristlerin eserlerinden oluşacak sergide ayrıca şiir ve müzik dinletisi de yer alacak. Edmonton Fore Street üzerindeki salonda yapılacak bu açılış etkinliği 5 Aralık Cuma günü saat 19.00’da başlayacak. Etkinlikte Kıbrıs’tan gelecek karikatür sanatçıları Musa Kayra, Leyla Çınar, Mustafa Tozakı ve Arif Albayrak’ın yanısıra şairler Neşe Yaşın, Nafia Akdeniz ve Fatma Akilhoca da hazır bulunacak.

 

Güney ve Kuzey Londra’da faaliyet gösteren Rauf Denktaş Türk Okulu ile Hornsey Atatürk Okulu’nda da birer etkinlik düzenleyecek olan sanatçılar, buralarda bulunan aile ve öğrencilere Kıbrıs Türk sanatı ile ilgili örnekler sunacaklar, çalışmalarını tanıtacaklar, sohbet edecekler.

 

Güney Londra Bexleyheath bölgesinde bulunan Rauf Denktaş Türk Okulu’ndaki etkinlik 6 Aralık Cumartesi günü, Kuzey Londra Hornsey’deki Atatürk Türk Okulu’ndaki etkinlik de 7 Aralık Pazar günü yapılacak. Rauf Denktaş Türk Okulu’ndaki etkinlik saat 10.30’da, Hornsey Atatürk Okulu’ndaki ise saat 12.00’de başlayacak.

 

KIBRISLI SANATÇILAR PLATFORMU

Londra’da yeni kurulan ve yapacağı bu ilk etkinlikle İngiltere’de yaşayan sanatseverlerle kucaklaşmayı amaçlayan Kıbrıslı Sanatçılar Platformu, Genç TV’deki haftalık ‘Bir Yudum Yaşam’ programından tanıdığımız şair Aycan Saraçoğlu’nun girişimleriyle hayat buldu. Hazırlanan bu ilk etkinliklerde Ertanç Hidayettin, Yaşar İsmailoğlu, Osman Balıkçıoğlu, Mustafa Güllü ve Artun Gökşan aktif görev aldı.

İngiltere’de yaşayan Kıbrıs Türk toplumuna yönelik sanatsal ve kültürel araştırmalar yapmak ve bunları topluma mal etmek amacında olan Kıbrıslı Sanatçılar Platformu, bu çerçevede Kıbrıs ve diğer ülkelerde yaşayan Kıbrıslı Türk sanatçıları ve eserlerini İngiltere’de yaşayan Kıbrıs Türk toplumuna tanıtma ve kazandırma yönündeki çalışmalarını sürdürme kararlılığında olduğunu da vurguladı.

Etkinliklerle ilgili daha fazla bilgi almak isteyenler Aycan Saraçoğlu (07540 801 963), Ertanç Hidayettin (07742 245 503) veya Artun Gökşan (07714 328 786) ile temas kurabilirler.