Girne Belediyesi 5’inci Kültür Sanat Günleri alışılmışın dışında bir yaz yaşatıyor. Yaz süresince birbirinden kaliteli sanatsal etkinliklere ev sahipliği yapacak olan Girne, adanın dört bir yanından gelen sanatseverlere ev sahipliği yapıyor.

Dünyaca ünlü sanatçı Fazıl Say ve Serenad Bağcan’dan sonra Anadolu Rock müziğinin devleri Moğollar Grubu’nu ağırlayan Girne Belediyesi 5’inci Kültür Sanat Günleri, Temmuz ve Ağustos ayında da tiyatro oyunları ve konserlerle devam edecek.

Girne Belediyesi 5’inci Kültür Sanat Günleri Temmuz ayında tiyatro oyunları ve konserlerle devam ediyor. 5 Haziran’da dünyaca ünlü müzisyen Fazıl Say ve Serenad Bağcan’la başlayan ve Türkiye’nin Anadolu rock müziğindeki güçlü isimlerinden, Moğollar’la devam eden kültür sanat günleri, 14 Temmuz’da Sivas Devlet Tiyatroları’nın Kanlı Düğün oyunuyla, 22 Temmuz’da Özgün müziğin ilk temsilcilerinden olan Ezginin Günlüğü konseriyle devam edecek. 29 Temmuz’da ise Volkan Severcan Tiyatrosu’nun Abim Geldi oyunu tiyatroseverlerle buluşacak.

Amfitiyatro muhteşem etkinliklere ev sahipliği yapıyor

Girne Belediyesi’nden verilen bilgide, Girne Belediyesi Amfitiyatro’nun büyülü atmosferinde saat 21:00’de başlayacak etkinliklerin biletleri Girne Belediyesi Halkla İlişkiler Bölümü’nden, Deniz Plazalar’dan ve Girne’deki Beer Point’ten temin edilebilecek. “Gemi”, “Eksik Birşey”, “Sigaramın Dumanına Sarsam” gibi birbirinden güzel şarkılarıyla sahne alacak Ezginin Günlüğü konserine giriş ücretsiz olacak. Tiyatro biletleri ise 10 TL’den satışa sunuldu.

Ağustos ayı da dolu dolu

Öte yandan, Girne Belediyesi 5’nci Kültür Sanat Günleri, Işın Karaca, Bahar Gökhan konserleri ve süpriz etkinliklerle Ağustos ayında da devam edecek.  Amerika’nın Blues starları Andy T. Nick Nixon Band, Eden Brent, John Premier, Karen Lovely ve Türkiye’nin  Blues’daki usta ismi Asım Can Gündüz, 21 Ağustos Cuma akşamı  "Girne Blues Festival”yle etkinliğe damga vuracağa benziyor.