Kuzey Kıbrıs Turkcell’in düzenlediği ‘2’nci Sanat Engel Tanımaz Fotoğraf ve Kısa Film Yarışması’nın jüri başkanlarından, tanınmış Kıbrıslı Türk sinema yönetmeni Derviş Zaim, “Çok anlamlı bir yarışma, iletişim öğrencileri için eşsiz bir fırsat” diyerek, yarışmaya katılım çağrısı yaptı.

Kuzey Kıbrıs Turkcell “2’nci Sanat Engel Tanımaz Fotoğraf ve Kısa Film Yarışması"nda geri sayım başladı.
Başvuruların yoğun olarak devam ettiği yarışmaya son katılım tarihi 17 Kasım.

Engelli yaşama dokunacaklar

Fotoğrafçılık derneklerinin ve fotoğraf severlerin yoğun ilgi gösterdiği yarışmayı kısa film alanında çalışması olan isimler de yakından takip ediyor.

Geçtiğimiz yıl sadece "fotoğraf" alanında başvuru alan yarışma bu yıl kapsamını artırarak "kısa film" alanında da eser kabul ediyor.
Yarışmanın amacının "Sanatın her dalı ile engelli yaşama dokunmak" olduğunu açıklayan Kuzey Kıbrıs Turkcell yetkilileri "Engelli yaşama bu yıl film ve fotoğraflar ile ışık tutmak istiyoruz. Kısa film alanında yarışmacılar en çok üç eser ile katılabilirler. Engelli yaşama dair en güzel kısa filmleri bekliyoruz.  Başvurular yoğun bir şekilde devam ediyor, sanatseverler 17 Kasım tarihini kaçırmasınlar" şeklinde konuştu.


Zaim: En iyi iletişim yolu sanat

Fotoğraf alanında jüri başkanlığını tanınmış fotoğraf sanatçısı Hasan Hüseyin'in yaptığı yarışmada, ‘Kısa Film’de ise yine bir başka tanınmış isim, Kıbrıslı Türk sinema yönetmeni Derviş Zaim başkanlığı üstlendi.
Buket Özatay, İsmail Gökçe, Aşık Mene ve Veysi Soyer de seçici kurulda görev yapan diğer isimler.

Derviş Zaim bugünlerde Güney Kıbrıs'ta gösterimi yapılan başarılı filmi "Gölgeler ve Suretler" için adamızda bulunuyor. Başarısı sınırları aşmış yönetmen ‘Sanat Engel Tanımaz’ gibi anlamlı bir projede olmaktan onur duyduğunu dile getirerek yarışmanın önemini şöyle vurguladı:

“Kuzey Kıbrıs Turkcell'in engelliler konusundaki farkındalığı artırmak adına düzenlediği bu yarışmada jüri başkanı olmaktan onur duydum. Engelli yaşama dokunacak güzel bir iş oldu. Kuzey Kıbrıs'ta engelli yaşama dair çalışmaların yapılması çok önemli. Bu tarz yarışmalar hem sanata hem de engelli yaşama olan odağı artırıyor. Ayrıca engelli yaşamda var olan başarıların ve zorlukların yansıtılması için en güzel iletişim yolu sanattır. Bir çok kez jüri üyeliği ve başkanlığı yaptım ancak ülkemizdeki engelli vatandaşların yaşamlarını ve hikayelerini konu alan bu yarışma beni ayrı heyecanlandırdı.”

 

Üniversite öğrencilerine çağrı

Projenin özellikle üniversitelerin sanat, iletişim ve radyo televizyon bölümlerinde okuyan öğrenciler için önemli bir fırsat olduğunu da söyleyen Derviş Zaim, “Kendilerini ve engelli yaşamı ifade edebilecekleri çok özel bir fırsat alanı. Tüm sanatseverleri ve bu anlamda eğitim alan öğrencileri bu yarışmaya davet ediyorum” dedi.
Tanınmış yönetmen, çekilecek her kısa filmin, bir engelli yaşama ışık tutacağını da anımsatarak, sözlerini şöyle tamamladı:
“Bu anlamda üniversitelere ve öğretim görevlilerine de iş düşüyor. Tüm bölümlerde çağrı yaparak öğrencileri bu alana doğru çeksinler.

Geleceğin yönetmenleri, sanatçıları ve senaristleri kameralarını bir de bu açıya tutsunlar ve belki de engelli yaşamda gözden kaçan çok önemli bir ayrıntıyı gün yüzüne taşısınlar istiyorum. Çok büyük kurgulara gerek yok, önemli olan engelli yaşamın felsefesini içeren filmlerin ortaya çıkması. Ben yarışan filmlerde o felsefeyi arayacağım. Engelli yaşamın içine ne kadar girilmiş ve detaylar ne kadar derinlemesine incelenmiş, buralarda en güzel filmi arayacağım.”

Yarışmayla ilgili detaylı teknik bilginin www.kktcell.com internet adresinden öğrenilebileceği duyuruldu.