Uzmanlar, hayvan sevgisinin, çocukların sosyal, duygusal gelişiminde büyük rol oynadığını vurguluyor ve ebeveynlere öğütlüyor

Uzmanlar, hayvan sevgisinin, çocukların sosyal, duygusal gelişiminde büyük rol oynadığını vurguluyor ve ebeveynlere çocuklarına hayvan sevgisini aşılamasını öğütlüyor.

Hayvan sevgisinin küçük yaşlardan aşılanması gerektiğini kaydeden uzmanlar, yapılan araştırmalara göre hayvanlarla büyüyen çocukların hayvan sevgisi olmayanlara göre daha güçlü karakterde olduğunu belirtiyor.

Uzmanlar, hayvan sevgisiyle büyüyen çocukların, dışa dönük, kendine saygılı, özgüvenili, disiplinli, kendi kararlarını kendi verebilen, empati kuran, aile ilişkileri güçlü olan çocuklar olduğunu ifade ediyor.

Hayvan sevgisiyle büyüyen çocukların olumsuz duygularla daha kolay baş ettiklerini ve kendilerini daha az yalnız hissettiklerini kaydeden uzmanlar, hayvan beslemenin, çocuğun kendi kararlarını kendi verebilen bir birey olma becerisini de arttırdığını kaydediyor.

Dahası uzmanlar, çocuklara, evcil hayvanın bakımı ile ilgili görev verilmesi gerektiğini kaydedip, bu görevle, çocuğun kendini daha yetkin hissedip,öz saygı ve özgüvenlerinin gelişimine katkı sağlayacağı ifade ediliyor.

Evde köpekle büyüyen çocukların, daha fazla sosyal yetkinliğe sahip davranışlar gösterdikleri ve yetişkinliklerinde de bunu koruduklarının görüldüğünü ifade eden uzmanlar, “Sosyal yetkinlik, çocukların sosyal gruplara girmesini kolaylaştırır” diyerek, sosyal desteğin hissedilmesine olanak sağlamanın stresi de azalttığı vurgulanıyor.