Gazimağusa Belediyesi’nin 21’incisini düzenlediği Uluslararası Mağusa Kültür Sanat ve Turizm Festivali’nin programı bugün saat 12:00’da Arkın Palm Beach Hotel’de düzenlenen basın toplantısıyla Belediye Başkanı İsmail Arter tarafından açıklandı. 21. Uluslararası Mağusa Kültür Sanat ve Turizm Festivali, 1-19 Temmuz tarihlerinde 11 farklı etkinlikte dünya çapında sanatçıların yanı sıra, Türkiye ve ülkemizden sanatçıların katılımlarıyla sunulacak konserler, tiyatro oyunları ve muhteşem gösterilerle her yıl olduğu gibi unutulmaz gecelere ev sahipliği yapacak.  Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, bazı Belediye Meclisi üyeleriyle birlikte Arkın Palm Beach Hotel’de yemekli basın toplantısı düzenleyerek, festival hakkında bilgi verdi.

 

Belediye Başkanı İsmail Arter, bugünün kendisi için bir başka anlamının olduğunu ifade ederek, “bundan tam üç yıl önce bugün, 2014 KKTC Yerel Seçimleri yapılmış, halkımız Mağusa Belediye başkanlığı görevini bana devretmişti” dedi. Başkan Arter, görevde bulunduğu son 3 yılda Gazimağusa’ya aşkla hizmet etiğini ve sorunları bir bir ortadan kaldırdığını ifade ederek,  Gazimağusa’nın tarihi derinliğini, kültür-sanat ile birleştirmiş bir şehir olduğunu ifade etti. Festival başlarken bugünün anlamı bakımında basın mensuplarına son 3 yıl içinde Kültür ve Sanat alanında yapılan çalışmaları içeren bir kitapçık dağıtıldı.

 

Arter: “21 yıldır kültür ve sanatın başkentiyiz”

 

“21 yıldır ülkemizde kültür sanatın başkentiyiz. Bizler bu bilinç ve sorumlulukla hareket ediyor, ülkemize uluslararası standartlarda bir festival sunmanın gururunu yaşıyoruz.” diyen Başkan Arter, 1-19 Temmuz tarihleri arasında, 11 farklı etkinlikle yapılacak olan 21. Uluslararası Mağusa Kültür Sanat ve Turizm Festivali kapsamında, dünya çapında sanatçıların yanı sıra, Türkiye ve ülkemizden sanatçıların katılımlarıyla sunulacak konserler, tiyatro oyunları ve muhteşem gösterilerle her yıl olduğu gibi unutulmaz gecelere Gazimağusa’nın ev sahipliği yapacağını ifade etti.

 

Arter, festival bütçesinin yaklaşık 1 milyon TL civarında olduğunu; bunun üçte birinin sponsorlar, üçte birinin biletlerden geriye kalan üçte birinin de Belediye’nin bütçesinden karşılandığını ifade etti. Basın toplantısında ayrıca Telsim ile Gazimağusa Belediyesi arasında sponsorluk anlaşması da imzalandı. Sponsorluk anlaşmasına Belediye Başkanı Arter ile Telsim Kurumsal Satış Bölüm Başkanı  Sevim Beşok Esendağlı imza koydu.

Festivalin tanıtım filmini yapan Hakan Çakmak unutulmadı

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, kısa bir süre önce hayatını kaybeden BRT’de kültür sanat programları yapan Hakan Çakmak’ı   bir kez daha rahmetle anarak, ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diledi. Arter, Hakan Çakmak’ın özelde 21. Yaşına basan kültür-sanat festivaline, genel olarak ise ülkemizin kültür ve sanat yaşantısına muazzam katkıları olan biri olduğunu ifade ederek, onun kaybedilmesinden duyduğu derin üzüntüyü paylaştı.

Çakmak,  ölümünden kısa bir süre önce festival programı tanıtım filmini tamamlayarak Belediye’ye teslim etmişti. Festival programının etkinlikleri Hakan Çakmak’ın hazırladığı tanıtım filmi ile duyuruldu. Festival kapsamında yapılacak ilk etkinlik olan Abdullah Öztoprak’ın defilesi saat 20.00, diğer tüm etkinlikler saat 21.00’de başlayacak. Tüm etkinlikleri kapsayan kombine biletler 200 TL’lik fiyatla satışa sunuluyor.

Tüm etkinlikler şöyle:

 

Bu yıl açılış galamız, ülkemizin gururu, dünyaca ünlü moda ve tasarım sanatçımız Abdullah Öztoprak'ın özgün besteleri eşliğinde, izleyenleri Mağusa'nın tarihinde büyülü bir yolculuğa çıkaracak olan teatral moda gösterisi “Tek Şahidi Cümbezdi” 1 Temmuz akşamı saat 20:00’da tarihi Venedik Sarayı'nda gerçekleştirilecek. Bu etkinlik dışında tüm etkinliklerimiz saat 21’de başlayacak.

 

3 Temmuz akşamı Türk Rock müziğinin en güçlü yorumcularından Şebnem Ferah, Salamis Antik Tiyatro'da sahneye çıkacak. 4 Temmuz akşamı ise İzmir’den konuklarımız olacak ve Ege 5'lisi, Türkiye ve Dünya Ülkelerine ait eserleri kendilerine has yorumlarıyla Othello Kalesi'nde icra edecekler. 

 

Ülkemizin önemli sanatçılarından Çığır Kâzımoğlu'nun Funkology grubu 5 Temmuz akşamı Othello Kalesi'nde yer alırken, 6 Temmuz akşamı ise

Toy İstanbul Tiyatro Topluluğu’nun, “Çıkmaz Sokak Çocukları” adlı oyunu Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı'nda sahnelenecek.

 

Türk pop müziğinin başarılı isimlerinden Murat Dalkılıç’ın konseri, 10 Temmuz akşamı Salamis Antik Tiyatro'da gerçekleştirilecek.

 

Gazimağusa’mızın kültür sanat yaşantısına müthiş katkı sağlayan, ülkemizin önemli değerlerinden biri olan Kurultay Akbay orkestrası The Dream Band eşliğinde geçen yıl çıkardığı “Hep Sen Varsın” albümündeki şarkılarıyla 11 Temmuz akşamı Othello Kalesi'nde sahne alacak.

 

Frida Mağusa’da…

 

13 Temmuz akşamı ise Meksikalı ünlü ressam Frida Kahlo'nun hayatından kesitleri yansıtan modern dans gösterisiyle Ankara Devlet Opera ve Balesi Salamis Antik Tiyatro'da sanatseverlerle buluşacak.

 

Muhteşem performanslarıyla dünya klasiklerini yorumlayan İpek Yolu Orkestrası ile gitarist, besteci ve eğitmen kimliklerini yüksek seviyede birleştiren Bekir Küçükay'ın gitar kursu resitali 17 Temmuz akşamı Othello Kalesi'nde olacak…

 

Dünyanın en saygın müzik ödüllerinden Grammy’de beste dalında ilk beşe kalan ilk ve tek Türk müzisyen olan Kıbrıslı besteci ve müzisyen Mehmet Ali Sanlıkol ve grubu 18 Temmuz akşamı Othello Kalesi'nde sahne alacak.

 

Salamis Antik Tiyatro'da Bir Efsane…

 

Festivalimizin kapanış konseri ise efsane bir isimle olacak. 70'li yıllardan bugüne gönüllerde taht kuran Porto Rico'lu ünlü gitarist ve şarkıcı José Feliciano 19 Temmuz akşamı Salamis Antik Tiyatro'da unutulmaz bir geceye imza atacak.

 

Festival programı ve bilet fiyatları şöyle:

 

1 Temmuz: Abdullah Öztoprak-Tek Şahidi Cümbezdi ( Venedik Sarayı) ücretsiz

 

3 Temmuz: Şebnem Ferah Konseri (Salamis Antik Tiyatro) 40 Tl

 

5 Temmuz Çığır Kazımoğlu- Funkology (Othello Kalesi) 20 TL

 

6 Temmuz: Çıkmaz Sokak Çocukları (tiyatro) (KÜKOM) 20 TL

 

10 Temmuz Murat Dalkılıç Konseri (Salamis Antik Tiyatro) 30 TL

 

11 Temmuz  Kurultay Akbay&The Dream Band Konseri (Othello Kalesi) 20 TL

 

13 Temmuz Frida-Ankara Devlet Opera  ve Balesi (Salamis Antik Tiyatro) 30 TL

 

17 Temmuz İpek Yolu Orkestrası & Bekir Küçükay Konseri (Othello Kalesi) 20 TL

 

18 Temmuz Mehmet Ali Sanlıkol Konseri (Othello Kalesi) 20 TL

 

19 Temmuz Jose Feliciano Konseri (Salamis Antik Tiyatro) 40 TL