KKTC Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Londra Türk Dili ve Kültürü okullarında görevlendirilen öğretmenler, öğrencilerimizin Türkçelerinin geliştirilmesi yanında, onlara çeşitli konularda neler yapabileceklerini, milli ve dini bayramlarımızda nasıl hareket edeceklerini, büyüklerine nasıl davranacaklarını ve özgüvenlerinin kazanılması konusunda onları eğitmektedirler. Ayrıca geleneklerimiz, göreneklerimiz öğretilirken topluma daha faydalı bireyler olarak yetişmelerine de aracılık etmektedirler.

Gerek Londra Türk Dili ve Kültürü okullarında gerekse İngiliz okulları bünyesinde kurulan Türkçe Kulüplerinde, çocukların gelişimi için her türlü bilgi öğretmenlerimiz tarafından verilmektedir.

Fleecefield Primary School’da görev yapan öğretmenlerimiz Mete Topçu, Özen Topçu ve Bengü Derat öğrencilerimize,  mektup yazma alışkanlığı kazandırılması konusunda bilgileri vermişler ve konunun da uygulamasını istemişlerdir. Öğrencilerimiz büyük bir titizlikle mektuplarını hazırlamışlar ve gerek burada olan gerekse KKTC’de bulunan çeşitli devlet büyüklerine hazırladıkları mektupları postahane aracılığı ile göndermişlerdir.

KKTC Milli Eğitim Bakanı Dr. Özdemir Berova’ya gönderilen mektup sonrasında Sayın Bakanımız, çocuklarımızın motivelerini artırmak, gelişimlerini, alışkanlıklarını v özgüvenlerinin artırılması için onları ödüllendirmek istemiş ve onlara çeşitli hediyeler göndermiştir.

Okul yönetimi, böylesi bir olayı ilk defa yaşadıklarını, bundan büyük bir mutluluk duyduklarını ve çocukların gelişiminde ödüllendirmenin büyük bir etki yapabileceğini belirtmişlerdir.

Geçtiğimiz hafta, Fleecefield Primary School’da gerçekleştirilen törenle, öğrencilere Dr. Özdemir Berova tarafından gönderilen hediyeler Londra Eğitim/Kültür Ataşesi Hasan S. Kortay, okul müdür muavini Mrs. Jerry Wright, okul Türkçe kulüp başkanı Sayın Ülfet Read ve öğretmenlerimiz tarafından verilmiştir.