Gazimağusa Belediyesi, “Gazimağusa Belediye Tiyatrosu” kurdu.

 

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, belediyenin hizmet yelpazesine sanatsal anlamda yeni bir ilki kazandırarak Gazimağusa Belediye Tiyatrosu’nu kurduklarını belirtti.

 

27 Mart Dünya Tiyatro Günü dolayısıyla mesaj yayınlayan Arter, tiyatronun gençlerin özgüvenlerini geliştirmeleri açısından önemine işaret etti. Arter, tiyatronun, hayatın bir parçası olarak insanları eğlendirirken, düşündürmesi ve yeni ufuklar kazandırması açısından önemli bir sanat dalı olduğuna dikkat çekti.

 

İsmail Arter, ana malzemesi “insan” olan tiyatronun insana sunduğu değerlerin toplumsal nitelik taşıdığını kaydetti. Arter, tiyatroda izleyicilere verilen mesajın, ilk bakışta kişiye yönelik olsa da toplumsal anlamı ve öneminin büyük olduğunu belirtti.

 

Belediye tiyatrosu kurarak, tiyatro alanındaki çalışmalarını somuta dönüştürerek yıllardır özlemi duyulan bir alanda çalışma yapacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Arter, mesajında şunları kaydetti:

 

“Gazimağusa Belediye Tiyatrosu, kentimizde sanatsal anlamda önemli bir ihtiyaca cevap vermesi için halen kadro çalışmalarına devam ediyor. Bunun yanında Mağusa Gelişim Akademisi bünyesinde gençlerimizin öncülüğünde faaliyet gösteren tiyatro ekibimiz de yoluna devam ediyor. Tiyatro gençlerimizin özgüvenlerini geliştirmeleri ve toplumda iyi bir yere sahip olmaları için son derece gereklidir.

 

Bizler, kentimizde kaliteli tiyatro oyunlarını konuk etmeyi ve sanata destek vermeyi asli görevimiz olarak görmeye devam edeceğimizi belirtirken, kendi ekibimizle etkili çalışmalar da yapacağız. Bu düşüncelerle, tüm tiyatro emekçilerinin 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nü en içten duygularımla kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.”