1800’lü yıllardan bu yana faaliyet gösteren yardım kuruluşu The Whitefriars Club, Türk Dili, Kültürü ve Eğitimi Konsorsiyumu’nun bina projesi için 2 bin Sterlin bağışta bulundu. Bağış çeki, konsorsiyum yöneticilerine Londra Başkonsolosluğu’nda düzenlenen bir törenle teslim edildi. Törene KKTC Eğitim Ataşesi Hasan Sarper Kortay ve Türkiye Eğitim Müşavir vekili Uğur Yıkan da katıldı.

Söz konusu yardım, Başkonsolos Emirhan Yorulmazlar’ın, köklü bir geçmişi bulunan vakfın bir yardım gecesine, işadamı Hüzeyin Özer’in daveti ile katılması sonrası sağlandı. Vakıf, gecede toplanan yardımların konsorsiyuma aktarılmasını arzu eden Yorulmazlar’ın yönlendirmesi sonucu konsorsiyum binasına destek kararı aldı.

Destek çağrısı

Konsolosluk binasında düzenlenen törende vakıf başkanı Alan Williams ile yönetim kurulu üyeleri Roy Duncan ve Judy Boyd da hazır bulundu. Hayırseverler hazırladıkları sembolik çeki Konsorsiyum Başkanı Kelami Dedezade’ye teslim etti. Törene ilişkin bilgi veren Başkonsolos Emirhan Yorulmazlar, vakıf yöneticileri ve işadamı Hüseyin Özer’e verdikleri destekten dolayı teşekkür etti. Yorulmazlar, İngiltere’de yaşayan Türk toplumundaki dayanışmanın artmasını; konsorsiyumun kurmayı planladığı ve Türk okullarını bir çatı altında toplamayı hedefleyen bina projesine destek vermeleri çağrısında bulundu.

Çalışmalar Eylül’den sonra yoğunlaşacak

Konsorsiyum Başkanı Kelami Dedezade de, Türk okulları kadar yaşlılar ve toplumun diğer kesimlerine de hizmet etmeyi hedefleyen bir toplum merkezi olmasını planladıkları bina projesi ile ilgili çalışmalarını Eylül ayından itibaren yoğunlaştıracaklarını vurguladı.