Güzelyurt’u Fikret Şen 55 yıldır tenekecilik işiyle uğraşıyor. Çocukluğu Baf’ta geçen Şen, orta ikinci sınıfa kadar okudu, orta üçe gitmeden tenekeci yanında çalışmaya başladı.68 yaşındaki Şen, 14 yaşından beridir bu işi yapıyor.21 Aralık 1963’e kadar tenekecilik ve su tesisatçılığı yapan Fikret usta, 21 Aralık 1963’te  mücahit oldu. 11 sene 9 gün boyunca hem mücahitlik, hem tenekecilik, hemde su tesisatçılığı yaptı. Mücahitken, 1966 yılında Baf’ta dükkan açtı. 1974’e kadar hem mücahitlik hem de kendi işini yapan Şen, ayni yıl terhis oldu. 1974’ten sonra Güzelyurt’a yerleşen Fikret usta, yerleştikten bir yıl sonra dükkan aldı.Yaklaşık 9 yıl boyunca eşi ve 3 çocuğuyla bu meslekten geçinen Fikret Usta, o dönemler çok sıkıntı çektiğini ifade ederek, 1983 yılında kendisine mücahit tanzim yasası sayesinde, mücahit maaşı bağlandığını söyledi.Aldığı maaşın diğer mücahitlerin maaşından daha az olduğunu belirten Şen, ‘olsun, bu maaşla yine de çok rahatladım’ şeklinde konuştu.

 

Kıbrıs’ın bir çok bölgesinde büyük işler yaptı

Tenekeci ustası Fikret Şen, 1974’ten 1983’e kadar olan zaman diliminde, Lefke’den Gazimağusa’ya kadar bir çok bölgede büyük işler yaptı. Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastahanesi’nde şu an radyoterapi tedavi merkezi olarak kullanılan binanınhavalandırma sistemini, Fikret usta yaptı. Aynı zamanda Lefkoşa Atatürk Spor Kompleksi’nin havalandırma sistemini de yapan Şen, Doğu Akdeniz Üniversitesi’ndeki kapalı spor salonunun ve Dışişleri Bakanlığı’nın havalandırma sistemini de yapmıştır.

 

Cypruvex kapanınca işleri düştü

İrfan Nadir döneminde Cypruvex varken, işlerinin iyi olduğunu söyleyen Fikret usta,  fabrikanın kapanmasıyla, zora girdiğini ve işlerinin düştüğünü anlattı. Şen, yine de tenekecilikte kendisinin verdiği fiyatı, kimsenin vermediğini ve işi hızlı bitirdiği için sürümden kazandığını dile getirdi. Mustafa Akıncı’nın belediye başkanlığı yaptığı dönemde, Lefkoşa’nın kanalizasyon sisteminin kurulumu esnasında çalıştığını söyleyen Şen, kanalizasyon montaj testlerini kendisinin yaptığını belirtti. Bugüne kadar tenekecilik üzerine herşeyi severek ve büyük bir zevkle yaptığını anlatan Fikret usta, 3 çocuk 11 torun sahibidir. Güzelyurt’ta kendine ait iş yerini 2009 yılında satarak, evinin bahçesinde bulunan atölyesinde bu işi hobi olarak, tanıdıklarına yapıyor. Şen, şu anki geçimini mücahitlik maaşıyla sağlıyor ve en büyük hobisinin balık avlamak ve büyük av olduğunu söyledi.