Değirmenlik Belediyesi ile Yiğitler Kadınlar Derneği işbirliğinde Yiğitler köyünde düzenlenen  “5. Gafgarıt Festivali” yapıldı.

 

16 Ağustos Özgürlük Parkı’nda gün boyu yer alan festivalde, konserler folklor gösterileri ve çeşitli aktiviteler yer aldı.

 

Kurulan stantlarda ise, Kıbrıs Türk kültürünü yansıtan yemekler ile el sanatları ürünleri satışı yapıldı.

 

Festivali Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Baki Kavun, 14. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Özkan Aydoğdu ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Azizi Gürpınar da ziyaret etti.

 

YORGANCIOĞLU

 

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu festivalde yaptığı açıklamada, değişik yörelerde ülkenin alışkanlıklarını geleneklerini ve yaşam tarzını geleceğe taşıma adına festivaller yapılmakta olduğunu belirtti.

 

Eski yaşam tarzını halka tanıtma ve geleceğe taşıma anlamında önemli bir etkinlik olan  Gafgarıt Fetivali’nin 5’incisinin yapıldığını söyleyen Başbakan Yorgancıoğlu,  festivale katkı koyan herkesi kutladı.

 

Yorgancıoğlu, festivalin ayrıca bölgede ekonomik aktivite sağladığını vurgulayarak, festivalin gelecek yıllarda da devam etmesi dileğinde bulundu.