KKTC’nin Almanya Fahri Konsolosu Doç. Dr. Turgay Hilmi’nin organizasyonu ve Gazimağusa Belediyesi ev sahipliğinde 250 kişilik uluslararası dev koro ve orkestranın Beethoven’in 9. Senfonisi konseri 3-4 Ağustos’ta saat 21:00’da Salamis Antik Tiyatro’da gerçekleştiriyor. Almanya, İsviçre ve Avusturya’dan yaklaşık 250 kişiden oluşacak koronun “Classic Nights” adı altında Beethoven’in 9’uncu Senfonisi konserinde,  George Gershwin’in eserleri de yer alacak. Kent ve ülke tanıtımına da büyük katkı sağlayacak dev organizasyonun bilet satışından elde edilecek gelir Özel Eğitim Merkezi ile Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği’ne bağışlanacak.

Kamran Aziz’in Al Yemeni Mor Yemeni ile Kıbrıs’ım Türküleri de seslendirilecek

Konserde ayrıca Koro ve orkestra Turgay Hilmi’nin şefliğinde kısa süre önce hayatını kaybeden Kamran Aziz’in Al Yemeni Mor Yemeni ile Kıbrıs’ım türküleri de seslendirilecek. Konserde  koro şefleri olarak  Tarmo Vaask, Martin Lukas Mesiter, Turgay Hilmi ve Murat Üstün yer alacak.

Koronun solistliklerini ise, Eser Öktem,  Judith Graf, Christine Mittermair, Michael Nowak ve Markus Simon üstlenecek.

Konser için ulaşım imkanı sağlanıyor

Konsere ulaşım için her iki gün Salamis Hotel, Lefkoşa ve Girne’den ulaşım imkanı sağlanacak. Salamis Hotel’den 19:30’dan itibaren 20:30’a kadar otel misafirlerinin konsere taşınması için 3 sefer konulurken, 19:00’da Lefkoşa’da otobüs terminalinden, 19:00