Gizem KUMBARACI

 

 

Takviminizde 10 Haziran gününü hala işaretlemediyseniz bunu yapmanın tam zamanı!  

10 Haziran 2018 Pazar günü  Londra’da Lee Valley Athletics Centre'de gerçekleşecek Kıbrıs Türk Kültür ve Sanat Festivali için hazırlıklarını tam hızla sürdüren Festival Komitesi, festivalin  programını belirledi. 
Altı kurumdan oluşan komite, bu festivalin Londra'daki Kıbrıs Türk Toplumu için kültürel ve sanatsal açıdan çok önemli olduğunu belirterek festivale gösterilen ilgiden memnuniyet getirdi.

 

 

Dopdoplu bir program

 

Kıbrıs Türk kültürünün Londra'da en güzel şekilde yaşatılması için özenle hazırlanan festivalde Kıbrıs'ın ünlü isimleri genç müzisyen Örge Volkan ve Grup Frekans sahne alacak. 
Bunun yanında Londra'nın sevilen sanatçıları Kıbrıs Dörtlüsü, Grup Abone ile birlikte imparator Doğan Akın, Sevjan Sıtkı ve Mehmet Raif de festivalde sahne alarak müzikseverlere keyifli bir gün yaşatacaklar. 

Kaçırılmaması gereken etkinliklerden bir diğeri de seyirciyi kahkahalara boğacak Ayhan Salih Korel ile Ertanç Hidayettin’in mani atışmaları ve Osman Balıkçıoğlu’nun güldüren parodileri. 

Çok zengin bir içerikle hazırlanan programda, Lefkoşa Folklor Derneği ile Londra Türk Folklor Kurumu halk oyunları gösterileri de yer alıyor. Kıbrıs'ın başarılı DJ'i Sid, özel setleriyle gün boyunca festivalin ritmi olacak. 

 

 

Bu Festival sanat ve kitap severler için birebir

 

Müzik ve eğlencenin yanı sıra Lefkoşa'nın ünlü El Sanatları Vakfı HASDER, Kıbrıs kültürüne özgü el sanatlarını sergileyerek festivali renkledirecek. 
Sanat ve kitap severler gün boyunca el işleri ve sanatsal sergilerle dolu bir gün geçirirken, Kıbrıs Türk yazar ve şairlerin kitaplarıyla da buluşabilecekler. 

 

Amacı özellikle Kıbrıs Türk kültürünü genç nesillere tanıtmak ve yaşatılmasını sağlamak olan bu festivalde eskiden oynanan çocuk oyunlarının sergilenip oynanması da festival programının en heyecan verici etkinliklerinden. 
Hem yaşlı hem de genç kesime hitap eden bu çocuk oyunlarının festivale nostaljik bir hava katması bekleniyor.

 

Kıbrıs Türk Toplumu için unutulmayacak bir gün

 

Kıbrıs kimliğinin ön planda olacağı, örf ve adetlerinin yaşatılacağı Kıbrıs Türk Kültür Sanat Festivali'nde Kıbrıs mutfağından nefis yiyecek ve içecek standları da gün boyunca festival alanında olacak. Kıbrıs'ın zengin kültürünün en önemli değerlerinin bulunacağı ve her yaştan ve kesimden kişiye hitap eden bu festivale katılarak tüm gününüzü geçirebilir ve bu unutulmayacak kültürel ve sanatsal festivalin bir parçası olabilirsiniz.

 

Girişin ve otoparkın ücretsiz olduğu bu kaçırılmaması gereken festival, 10 Haziran 2018 Pazar günü 12:00 – 20:00 saatleri arasında Lee Valley Atletics Centre'da (61 Meridian Way, London, N9 0AR) gerçekleşecek. 

 

Konsey’in organize ettiği festival 17 Haziran’da 

 

Kıbrıs Türk Kültür ve Sanat Festivali’nin ardından Konsey’in organizasyonunu üstlendiği Kıbrıs Türk Kültür Festivali 17 Haziran Pazar günü gerçekleşecek. 26 üye derneğin yanı sıra Türk Dili Kültürü ve Eğitim Konsorsiyumu ile İngiltere Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nın işbirliğiyle düzenlenecek olan festival, Enfield Playing Fields, Donkey Lane, Enfield EN1 3PL adresinde yer alacak.

Festivalde Kıbrıs yemekleri ve tatlıları, Türk okullarının halk dansları gösterileri; Eylem, SOS, Arif Edizer, Cem Kafkas, Bahar Gökhan gibi Kıbrıslı Türk müzisyenlerin canlı performansları; Kıbrıs Türk dernekleri, sivil toplum önderleri, yazarları ve çeşitli sanat ve spor faaliyetlerinin yer alacağı belirtildi.