Vatikan tarafından yayımlanan bir raporda, üst düzey bir Katolik Kilisesi yetkilisinin hakkındaki cinsel taciz suçlamalarına rağmen terfi ettirilmesinde, kurbanların iddialarının dikkate alınmamasının etkili olduğu kabul edildi.
Çocuk ve yetişkinlere cinsel taciz ve görevini kötüye kullanmaktan suçlu bulunan ve Vatikan tarafından geçen yıl din adamlığından atılan Washington eski Başpiskoposu Theodore McCarrick’in nasıl cezasız kaldığı ve üst düzey görevlere atandığı Vatikan tarafından yapılan incelemelerin sonunda raporlandı. Yayımlanan rapora göre, McCarrick Washington Başpiskoposluğu'na atanmadan yaklaşık bir yıl önce gelen uyarıya rağmen, dönemin papası 2. Giovanni Paolo bu atamayı gerçekleştirme kararı aldı.
1999 yılında ABD'li kardinal John O'Connor, Papa 2. Giovanni Paolo'ya bir mektup yazarak bu atamaya karşı çıktı. Kardinal O'Connor, McCarrick hakkında 1980'lere kadar giden cinsel istismar iddialarının bulunduğunu belirtti ve bu nedenle terfi ettirilmesinin uygunsuz olacağı uyarısında bulundu. Ancak Papa 2. Giovanni Paolo Kasım 2000'de McCarrick'i Washington Başpiskoposluğu'na getirdi. Vatikan tarafından yayımlanan raporda, "McCarrick'in suçlamaları reddetmesine inanılması" sebebiyle bu atamanın gerçekleştiği belirtildi.
461 sayfalık raporda, McCarrick hakkındaki suçlamalara dair "güvenilir kanıtların" 2017 yılına kadar ortaya çıkmadığı öne sürüldü. Vatikan'ın "McCarrick Raporu'nu" açıklayan Vatikan Devlet Sekreteri Kardinal Pietro Parolin, "Bu raporu kurbanlar, aileleri, ABD ve evrensel çapta kilise için bu eylemlerin yol açtığı acılar için üzüntüyle yayımlıyoruz" dedi.