Tayland'ın tarihindeki en büyük uyuşturucu operasyonu olarak kayıtlara geçen ve 1 milyar dolarlık ketamin ele geçirildiği ilan edilen baskında yakalananların, aslında gıda katkı ve temizlik maddeleri olduğu ortaya çıktı.
İki hafta önce bir depoda rekor miktarda uyuşturucu olduğu iddia edilen maddelerle poz veren Tayland Adalet Bakanı Somsak Thepsuthin, ilk bilgilerin yanlış olduğunu ve yetkililerin aslında uyuşturucuya karşı savaşta büyük bir ilerleme kaydetmediğini itiraf etti.
Gazetecilere konu hakkında açıklama yapan Thepsuthin, “Bu (narkotik) dairemizin kabullenmesi gereken bir yanlış anlaşılmaydı. Bu bir hata değildi. Bu yeni bir bilgi” diye konuştu. Narkotik Denetleme Kurulu (NCB) ele geçirilen 475 çuvaldan 66'sındaki maddeleri cumartesi günü test etti. Yetkililer maddenin ketamin değil, trisodyum fosfat olduğunu kaydetti.
Trisodyum fosfat, gıda katkı maddesi ve temizlik malzemesi olarak kullanılan bir kimyasal.
 Ketamin tıpta anestetik veya antidepresan görevi görüyor ama bunun dışında, hülyalı olmak veya transa girmek ve bazen de halüsinasyon görmek için, keyif amaçlı bir uyuşturucu olarak da kullanılıyor.