Özgün bir "tazminat" yöntemiyle ev içi şiddet gören kadına kendisini suistimal eden eski partnerinin yerel meclisteki işi verildi.
Arjantin'in La Pampa ilinde yaşayan Valeria Juárez'e, bahçıvanlık yapan eski partneri Héctor Fabián Mendoza'nın kovulmasının ardından yerel idarenin parklar biriminde iş teklif edildi.
Santa Rosa meclisinin, çalışanları arasında ev içi şiddetten hüküm giyenlerin işten atılması ve yerlerine şiddet gören partnerlerinin getirilmesine yönelik bir uygulaması var.
34 yaşındaki üç çocuk annesi, Mendoza'nın cezaevine gönderilmesi ve işi kendisinin devralmasının ardından "elinden geldiğince mutlu olmaya çalıştığını" söyledi.
The Daily Telegraph'a konuşan Juárez, "Korku içinde yaşadım, psikolojik eziyet gördüm, geceleri uyuyamıyordum ama şimdi elimden geldiğince mutlu olmaya çalışıyorum" dedi. Mendoza, iki arkadaşının kendisini elinde bıçakla zorla Juárez'in evine girmeye çalışırken gördükten sonra tutuklanmıştı. Daha sonra tehdit suçundan hüküm giymiş ve iki yıllığına cezaevine gönderilmişti.