Ankara ile Atina arasında Doğu Akdeniz geriliminin tavan yaptığı dönemde Ege Denizi'nde meydana gelen depremin İzmir'i vurması üzerine Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla aradı.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı arayarak İzmir'deki deprem felaketi dolayısıyla taziyelerini iletti.

'Halklarımızın birlikte durmasına ihtiyaç olan zaman'

Mesajını Twitter'da da paylaşan Miçotakis "Ülkelerimizi vuran depremin neden olduğu trajik can kaybıyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziyelerimi sundum. Aramızda ne gibi görüş ayrılıkları olursa olsun, bunlar halklarımızın omuz omuza durmasına ihtiyaç olan zamanlar" ifadelerini kullandı.

Erdoğan: Yunanistan'a yardıma hazırız

AA'nın haberine göre gerek duyulması halinde Yunanistan'a yardım etmeye hazır olduklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan liderinin İngilizce tweetine İngilizce tweetle yanıt verdi:

'İki komşunun dayanışması, hayatta pek çok şeyden daha değerli'

"Teşekkürler Sayın Başbakan. Şahsım ve Türk halkı adına tüm Yunanistan'a taziyelerimi sunuyorum. Türkiye de Yunanistan'ın yaralarını sarmasına yardım etmeye her zaman hazırdır. Zor zamanlarda iki komşunun dayanışması, hayatta pek çok şeyden daha değerlidir."