ABD'nin nükleer silahlar anlaşmasından çekilmesiyle son yıllarda hipersonik füzeler ve nükleer su altı drone'ları test eden Rusya, bu kez Karadeniz kıyısında gövde gösterisi yaptı.

Milliyet'te yer alan bilgilere göre Rus ordusu, geçen hafta Baltık Denizi ve Beyaz Deniz'de gerçekleşen tatbikatta 'Thundering' savaş gemisinden Poliment-Redut füzelerini ateşledi.

Füze denemelerinin görüntüleri dünyada büyük ses getirdi, tatbikatta ayrıca Rusya lideri Vladimir Putin'in en çok övündüğü Zirkon füzesi de gemiden fırlatıldı.

Dünya medyasında manşetten verilen yeni görüntülerin adresi ise, Karadeniz. Rusya uçabilen ve yüzebilen tankı Sprut-SDM1'i Karadeniz kıyısında test etti.

Rostec tarafından paylaşılan video kaydında, Sprut-SDM1 tankının savaş uçağından paraşütle bırakıldığı görülüyor. Paraşütteki tankın içinde üç askerin bulunduğu açıklandı.

Karadeniz'de yapılan yüzme testinin de başarıyla sonuçlandığı duyuruldu. Test sırasında 18 ton ağırlığındaki tankın birçok kez ateş açtığı görüldü.

Rostec şirketi, tankın sert kış koşullarına uygun olup olmadığını 2021'in başında test edecek. Şirketin beklentisi, eksi 40 derecede tankın başarıyla sınav vermesi.

Rusya'nın yeni muharebe tankı Sprut-SDM1'nın ateş gücü yine Rus üretimi T-90 tanklarıyla karşılaştırılıyor. Tank aralarında füzelerin de bulunduğu 40 silah taşıyabiliyor.