İsviçre Parlamentosu'nda çıplak fotoğraflarını çeken bir kadın sekreter, fotoğraflarını sosyal paylaşım sitesi "Twitter"de paylaştı.

 

Neue Zuercher Zeitung gazetesinin haberine göre, selfie (özçekim) fotoğraflarını "Twitter"de 11 binden fazla takipçisiyle paylaşan sekreter, herhangi bir yasayı ihlal ettiğini düşünmediğini ifade etti.

 

Fotoğraflarının çoğunu başkent Bern'de bulunan 162 yıllık parlamento binasındaki ofisinde çeken sekreter, fotoğrafların "özel yaşamının bir parçası" olduğunu kaydetti.

 

Meslektaşlarının fotoğrafları görmesinden endişe duyup duymadığının sorulması üzerine de sekreter, bu konunun her zaman aklında olduğunu söyledi.

 

Federal hükümet insan kaynakları bölümünden bir yetkili ise olayın parlamento hizmetleri bölümü tarafından değerlendirilerek, bu durumun çalışan ve işçi arasındaki karşılıklı güven yükümlülüklerinin ihlali anlamına gelip gelmediğinin değerlendirileceğini bildirdi.

 

Federal Personel Bürosu'nun koyduğu kurala göre, "Çalışanların internette yayımladıkları fotoğraflar ve mesajlar, çalışanların meslektaşlarına, işverenlerine ve üstlerine herhangi bir zamanda gösterebilecekleri nitelikte olmalı."