İsveç'te Aile ve Sosyal Siyaset Bakanlığı alarm verdi. Bakanı Gabriel Wikstrom, ayda ortalama yüzde 3.9 kez seksin yetersiz olduğunu belirterek sorunu parlamentoya taşıdı.

İsveç'in Siyasi Gündeminde 'Seks Sorunu' Var

Ülkemizde gündemin neredeyse saat başı değişmesine karşın İsveç'in uzun zamandır gündeminde seks sorunu var.

İsveç'in şu günlerde Türkiye ile yaşadığı “cinsel istismar” polemiği sürerken diğer yandan ülkenin Aile ve Sosyal Siyasetten sorumlu Bakanı Gabriel Wikstrom cinsel ilişkinin ortalama ayda yüzde 3.9 oranına düşmesinin endişe verdiğini belirterek sorunu parlamentoya taşıdı.

Atatürk Havalimanı'nda 'İsveç'in Tecavüz Oranı En Yüksek Ülke Olduğunu Biliyor musunuz?' Panoları

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde bulunan iki reklam panosuna "Seyahat uyarısı: İsveç'in dünyada tecavüz oranı en yüksek ülke olduğunu biliyor musunuz?" yazısı konuldu.

CNN Türk'ten Reha Erus'un haberine göre; Bakan Wikstrom 20 yıl önce bu ortalamanın yüzde 5.0 olduğunu hatırlatarak “Üstelik o dönemde şimdiki gibi internet siteleri veya çöpçatanlık kuruluşları da yoktu. Ama sağlıklı seks normal seyrediyordu. Maalesef bugün günlük yaşamamızda cinsel ilişkide belirgin bir gerileme var” dedi.

'Seks yaşantısının gerilemesi siyasi sorundur'

Sağlık Bakanı ülkenin önde gelen gazetelerinden “Dagens Nyheter”a konuşarak “Seks yaşantımızın gerilemesi siyasi bir sorundur ve bunu biz siyasetçiler çözmek zorundayız. Bu rakamı 20 yıl öncesine döndürmek için çareleri bulmak bizim sorumluluğumuzdur” açıklaması yaptı.