Hindistan'da sağlık sistemi çöküyor. Mezar kazıcıların her gün binlerce cansız insan bedenini yakmasıyla, krematoryum fırınları 24 saat kullanılmaktan eriyor

Sağlık sisteminin hızla çöktüğü Hindistan’da kriz zirve yaptı. Ülkede krematoryum fırınları 24 saat kullanılmaktan eridi. Günlük vaka sayısında dünya çapında korkunç bir rekora imza atılırken, ölü sayısının da bildirilenden katbekat fazla olduğuna inanılıyor.
Hindistan'da sağlık sistemi, pandemi başladığından bu yana en hızlı yayılan koronavirüs dalgasıyla baş etmeye çalışırken çöküyor. Mezar kazıcıların her gün binlerce cansız insan bedenini yakmasıyla, krematoryum fırınları 24 saat kullanılmaktan eriyor.
Salgından en fazla etkilenen ülkelerden biri olan Hindistan'da, son 24 saatte tespit edilen 314 binden fazla vaka, salgında dünya genelinde şimdiye kadar görülen en yüksek günlük vaka sayısı olarak kayıtlara geçti.
Hindistan Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, son 24 saatte 2 bin 104 kişi koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi. Böylece ülkede ölenlerin sayısı 184 bin 657'ye yükseldi.