ABD'nin Detroit kentinde, işe gitmek için her gün 33 kilometre yürümek zorunda kalan ABD'liye 2 günde 200 bin dolardan fazla bağış yapıldı.

 

Detroit'te 10 yıl önce arabası bozulduğu için her gün evinden işine ve işinden evine kilometrelerce yol kateden James Robertson adlı Amerikalı, hakkında gazetede çıkan haberden sonra, 200 bin dolardan fazla yardımda bulunuldu.

 

Otobüs servisinin sınırlı olduğu bir bölgede yaşayan ve ekonomik durumu nedeniyle yeniden araba sahibi olamayan 56 yaşındaki Robertson, aldığı bağışlarla artık her gün kilometrelerce yürümek zorunda kalmayacak.

 

Deroit Free Press'te yayınlanan habere kadar, 2005 yılından bu yana fabrikadaki 14.00-22.00 mesaisine gitmek için 08.00'de evden çıkan Robertson, her gün 33 kilometre yürüyordu.

 

Deroit Free Press'e açıklamasında, ''Bunu hiçbir mazeretim olmadan yapıyorum'' ifadesini kullanan Robertson'a haberden sonra, Wayne Eyalet Üniversitesi bilgisayar bölümü öğrencisi Evan Leedy, "GoFundMe" adlı internet sayfası yoluyla bağış toplanmasına yardımcı oldu.

 

Gazetedeki haberden etkilenenlerin Robertson'a yaptığı bağışlar, gün geçtikçe artarken, bugüne kadar toplanan miktarın 200 bin doların üzerine çıktığı bildirildi.

 

Robertson, bağışlara ilişkin, ''Şunu söylemek zorundayım: Detroit bu işte. Bu Detroitlilerin nasıl olduklarını gösterir. Los Angeles'ın 'Melekler şehri' olduğunu söylüyorlar. Bu yanlış. Gerçek melekler şehri Detroit'tir'' diyerek düşüncesini dile getirdi.

 

Roberston'ın, şimdi, paranın toplanmasında yardımcı olan bankacıyla kendisine otomobil baktığı belirtildi.