Mısır'da, 18 kral ve 4 kraliçe mumyası, 'Firavunların Altın Geçidi' olarak adlandırılan muhteşem bir  kortejle Kahire'deki müzeden Giza'daki yeni müzeye taşındı.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı kortejle mumyalar, Kahire'den 5 km uzaktaki yeni Mısır Medeniyeti Ulusal Müzesi'ne götürüldü.

Kortej, kral ve kraliçelerin iktidarda oldukları döneme göre kronolojik olarak dizildi. Bu tarihi tören ve geçit için Mısırlı yetkililer aylarca çalıştı.

 Mısır, gelecek ay tamamen açılacak müzenin turizmi de canlandırmasını umuyor. Taşınan mumyalar arasında, Antik Mısır Firavunu II. Sekenenre Taa, I. Seti, II. Ramses, V. Ramses IX. Ramses, VI. Ramses, Sekenenre, III. Tutmes, Hatşepsut, Meritamun ve Ahmose Nefertari de var.

Kral II. Ramses, Mısır'ı MÖ 1279'dan itibaren 67 yıl boyunca yönetmiş, tarihte bilinen ilk barış anlaşmasını imzalayan hükümdar olmuştu.

 Mumyaların yolculuğu 40 dakika sürdü ve her bir mumya sarsıntıya karşı emici özelliklere sahip altın renkli, nitrojen doldurulan koruyucularla taşındı. Mumyaların geçtiği yollar da sarsıntı olmaması için yeniden düzenlendi.