Dubai'deki parklara kadınların girmesine izin verilen günlerde en fazla 4 yaşındaki erkek çocukların girebildiği bildirildi.

 

Dubai Belediyesi Şehir Parkları ve Bahçeler Birimi Şefi Muhammed El-Ferdan, kadınlar gününde park alanlarına anneleriyle birlikte girişine izin verilen erkek çocuklara yaş sınırlaması uygulamasının 15 yıldan beri yürürlükte olduğunu söyledi.

 

Yaş sınırının esnek olduğunu söyleyen Ferdan, her anneye çocuğunun yaşının sorulmadığını, görevlilerin lüzum görmesi durumunda çocuğun kimlik kartının gösterilmesini istediğini belirtti.

 

Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai Emirliği'ndeki ücretli olarak giriş yapılan parklara bazı günler sadece kadınlara izin veriliyor. Al Mamzar Sahil Parkı'nda pazartesi, Jumeirah Sahil Parkı'ndaysa pazar ve çarşamba olarak belirlenen kadınlar gününde sabah 08.00'dan gün batımına kadar sadece kadınların ve 4 yaşından küçük erkek çocuklarının girişine izin veriliyor.

 

HAFTA SONUNA ÖZEL ETKİNLİKLER

 

Dubai Zoo, Müşrif Park, Sefa Park ve Za'biil Park gibi şehirdeki diğer parklarda da kadınlar günü uygulaması ve parklarda sadece kadınların girebildiği bölümler bulunuyor.

 

Dubai'deki parklarda hafta tatili olan cuma günlerinde el işi ürünlerin sergilendiği ve sanat çalışmalarının yapıldığı standların yanı sıra, kültürel yemeklerin satıldığı yerler de ziyaretçilerin hizmetine açılıyor. Sefa Park'ta cuma günleri öğleden önce çocuklara yönelik el becerileri, hayvanları tanıma, sanat etkinlikleri gibi faaliyetler düzenleniyor.