Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), dünya genelinde yeni tip Koronavirüs (Covid-19) vaka sayılarının üst üste altı hafta düşüşte olduğunu ve 14-21 Şubat tarihleri arasında yüzde 11 azaldığını açıkladı.
DSÖ ayrıca, üst üste üç hafta ölüm oranlarının azaldığını belirterek bahsi geçen haftada da yüzde 20 düşüş görüldüğünü duyurdu. 14-21 Şubat tarihleri arasında dünyada 2,4 milyon yeni Covid-19 vakasının görüldüğünü açıklayan DSÖ, bir hafta içerisinde 66 bin kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.
DSÖ, açıklamasında Covid-19’un yeni mutasyonları hakkında da açıklamalarda bulundu.  Yapılan açıklamada, tespit edilen yeni vakaların büyük bir çoğunluğunun mutasyon virüs olduğunun altı çizildi.
 DSÖ, ilk olarak Birleşik Krallık'ta tespit edilen B.1.1.7 mutasyonunun şu anda 101 ülkede bulunduğunu, ilk olarak Güney Afrika'da tespit edilen B.1.351 mutasyonunun ise 51 ülkede tespit edildiğini söyledi. Bununla birlikte ilk olarak Brezilya’da tespit edilen B.1.1.28.1 mutasyonunun ise diğer mutasyonlara göre daha az görüldüğüne dikkat çekerek şimdilik bu rakamın 29 ülke olduğunu bildirdi.