ABD Başkanı Biden'a Brüksel'deki NATO Zirvesi'nde 400 özel eğitimli personelin yanı sıra 10 tondan fazla bir ağırlığa sahip olan “Canavar” adındaki zırhlı araç eşlik ediyor.

ABD Başkanı Joe Biden, uluslararası gezilerinde “Canavar” adı verilen ve üstün güvenlik özellikleriyle donatılmış bir otomobil ile seyahat ediyor.

ABD’li otomotiv devi Cadillac tarafından üretilen "Cadillac One "model aracın, 10 tondan fazla bir ağırlığa sahip olduğu ve bir buçuk milyon dolar (yaklaşık 13 milyon lira) değerinde olduğu belirtiliyor. Biden'a Brüksel'deki NATO Zirvesi'nde de ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) ve Federal Soruşturma Bürosu'ndan (FBI) 400 özel eğitimli personelin yanı sıra bu otomobil de eşlik ediyor.

ABD’nin resmi devlet başkanı otomobili olan Cadillac One, ABD başkanlarının güvenliğinin söz konusu olabileceği çeşitli gezilerde kullanılıyor. Aracın sadece zırhlı motorunun bir milyon dolardan fazla bir paraya mal olduğu ve toplam ağırlığın en az 10 ton olduğu belirtiliyor.

Mevcut model ilk olarak 24 Eylül 2018'de dönemin başkanı Donald Trump’ın New York gezisi sırasında ortaya çıktı. General Motors motorun özelliklerini açıklamadı, ancak önceki modellere göre ağır zırhlı olduğu biliniyor.

Kaynak: BBC