ABD'nin Florida eyaletinde Prince Midnight lakaplı müzisyen Yaago Anax, gitarıyla dikkatleri üzerine çekti. Zira Anax, yıllar önce hayatını kaybeden amcasının iskeletinden gitar yaptı. Anax, amcası Filip'in kendisine heavy metali sevdirdiğini ve iskeletten gitarın "onu onurlandırmanın en iyi yolu" olduğunu söyledi.
Anax, amcasının heavy metale duyduğu sevgiye dair pek çok güzel anıya sahip olduğunu, kendisini kanatlarının altına aldığını ve Skelecaster adını verdiği gitarla amcasına tekrar yakın hissettiğini belirtti.
"Filip amcamın hem gerçek hem de mecazi anlamda bir parçasının hâlâ orada olduğuna inanıyorum" diyen Anax, onun süper bir metalci olduğunu ekledi.
CBC'nin haberine göre, Filip'in 1996'da Yunanistan'daki bir trafik kazası sonucunda 28 yaşında hayatını kaybettiği belirtildi. Amcasının isteği üzerine kalıntıları bir tıp fakültesindeki derslerde yıllardır kullanılsa da okulun bunu yakın zamanda durdurduğu ortaya çıktı.
Bunun ardından Filip'in birinci derece yakınları hayatını kaybettiği için kalıntıların sorumluluğu Anax'in annesine kaldı. Ancak müzisyen, kalıntılar için mezar yeri alma veya onların saklanması için yer kiralama seçenekleriyle karşı karşıya kalan annesinin para ödemek istemediğini ve bu yüzden kendisinin ilgilendiğini açıkladı. Cenazenin Yunanistan'dan ABD'ye gönderilmesi için ABD Dışişleri Bakanlığı gibi bazı yetkili mercilerle görüşen Anax, en nihayetinde isteğine ulaştı. Fakat bundan sonrasına dair kafasında soru işaretleri bulunduğunu şu sözlerle açıkladı:
 “Kemik kutusunu Yunanistan'dan aldım. İlkin ne yapacağımı bilmiyordum. Gömmeli miydim? Yakmalı mıydım? Tavan arasına mı koymalıydım? Hepsi beni heavy metale alıştıran kişiyi anmak için kötü bir yol gibiydi”.
Bunun ardından gitar yapımıyla uğraşan arkadaşından ilham aldığını söyleyen Anax, "Filip amcayı onurlandırmanın en iyi yolu olduğunu düşündüm. Bu fikri severdi" dedi.