Beyinden gelen sinyallarin deşifre edilmesiyle ilgili yeni çalışmanın ardından geleceğin askerleri silah arkadaşlarıyla telepati yoluyla iletişim kurabilir.
ABD Ordusu Araştırma Ofisi'nin 5 yıl boyunca finanse edeceği çalışmadan elde edilen bulgular, davranışı etkileyen sinyalleri, bu etkide bulunmayan diğer sinyallerden ayırt etmeyi başardı. Hareketi yönetmekle ilgili beyin faaliyeti ve davranışla alakalı diğer sinyaller, bir algoritma aracılığıyla başka faaliyetlerden ayrıştırılabilir.
C4ISRNET'e konuşan Ordu Araştırma Ofisi program yöneticilerinden Hamid Krim, "Burada sinyalleri yalnızca ölçmüyoruz, aynı zamanda onları yorumluyoruz" dedi. Araştırmacılar teknolojinin nihayetinde, zamana duyarlı senaryolarda askerlerin hareketlerini hızlıca değiştirebilmesi için doğrudan beyne geri bildirim gönderebildiği bir noktaya ulaşmasını istiyor.
Buna kişinin yorulduğunu fark etmesinden önce beynin verdiği stres ve yorgunluk sinyalleri de dahil edilebilir ve nihayetinde sessiz iletişim geliştirilmesini de sağlayabilir.
 Araştırmacılar sonunda beynin bilgisayarlarla iletişime geçmesi ve diğer askerlere sinyaller göndermesini sağlayabilir. Krim, "İki kişinin birbiriyle. tek bir kelime bile etmeden konuştuğu bir senaryo oluşturabilirsiniz" dedi.