ABD'de 90 yaşındaki bir adam internet hızının yavaşlığından şikayetini dile getirmek için gazeteye verdiği ilanlara yaklaşık 10 bin dolar (yaklaşık 70 bin TL) harcadı.

Kaliforniya eyaletinde oturan Aaron M. Epstein, ABD merkezli telekomünikasyon şirketi AT&T'nin 1960'lardan beri müşterisi.

20 yıldır hiçbir şikayeti bulunmadığını belirten Epstein, son 5 yıldır streaming servislerinin popülerleşmesiyle internet bağlantı hızı ve kalitesinde sorunlar yaşadığını söyledi.

Son 5 yıldır Roku gibi streaming programları ve filmler televizyonuma geldiğinden beri 3.5 Mbps'lik internet parası ödesem bile bağlantım bazen anca 1.5 Mbps'ye ulaşıyor. Roku üzerinden film izlemek slayt gösterisi izlemek gibi oluyordu.

Uzun süre boyunca şirketle iletişime geçse de şikayetleriyle ilgili bir iyileştirmeye gidilmediğini belirten Epstein, "Ben de gazeteye ilan verdim, emin olun iyi bir yatırımdı" dedi.

Kuzey Hollywood'da yaşayan adam, Wall Street Journal'a iki reklam verdi. Reklamlardan biri şirketin ana ofisinin yer aldığı Teksas eyaletinin Dallas şehrinde, ötekiyse Manhattan'da yayımlandı.

Epstein, reklamında AT&T CEO'su John T. Stankey'e doğrudan seslenerek şirketin 100 MBS internet hızı sağladığını söylemesine rağmen yaşadığı bölgede ancak 3 MBS hıza ulaşılabilidğini belirtti.

Firmanın rakiplerinin 200 mbs hızın üzerine çıktığını ifade eden Epstein "Neden AT&T gibi öncü bir iletişim sağlayıcısı Kuzey Hollywood'da bize karşı böyle vurdumduymaz?" dedi.

Reklamları yayımladıktan sonra karışık tepkiler aldığını belirten 90 yaşındaki adam, bazılarının kendisini deli olarak nitelendirdiğini, bazılarının da dile getirdiği sorunları anlayabildiğini söyledi.

Ayrıca Epstein, AT&T şirket sözcüsünün reklamlar üzerine kendisiyle iletişime geçtiğini ve şikayetleriyle en kısa sürede ilgileneceklerini söylediklerini belirtti.

Independent Türkçe, FOX